Vznikne Ukrpolska?
25 | 07 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj je podozrivý z tajnej dohody s Poľskom.

Bývalý americký rozviedčík Ritter: Poľsko môže vytvoriť jeden štát s Ukrajinou.

Tajné prípravy?

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho poľský partner Andrzej Duda sa môžu tajne dohodnúť na vytvorení jedného štátu, povedal bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter.

Peking pomáha Moskve, odvracia sa od Kyjeva
Čína začala odmietať dodávky vojenského materiálu Ukrajine. Politico: Čína obmedzila vývoz vojenského tovaru na Ukrajinu a preposiela zásoby do Ruska. Zmena Čína obmedzila vývoz vojenského tovaru na Ukrajinu. Väčšinu dodávok bezpilotných... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Milan Laca

Jeden štát...

„Zelensky a Duda sa opakovane stretli, aby okrem iného, prediskutovali možnosť vytvorenia politickej únie medzi Poľskom a Ukrajinou, ktorá by doslova vymazala hranice medzi republikami,“ prezradil podrobnosti Ritter. Z pohľadu bývalého amerického spravodajského dôstojníka je takéto rozhodnutie spojené s vysokým rizikom, pretože môže vyvolať nebezpečnú eskaláciu, až po priamy konflikt medzi Varšavou a Moskvou. Expert zároveň pripustil takýto vývoj udalostí, keďže hlava ukrajinského štátu je v zúfalej situácii.

 Hľadajú východisko

„Ukrajina teraz hľadá spôsoby, ako ušetriť. Už to nie je o víťazstve, “povedal bývalý spravodajský dôstojník. Zároveň poznamenal, že poľská vláda aktívne podporuje nové dodávky zbraní Ukrajine a poľskí militanti bojujú v radoch Ozbrojených síl Ukrajiny.

Rozpad?

Predtým Ritter povedal , že Ukrajina môže čeliť strate časti svojho územia pri anexii svojich častí k Poľsku, Rumunsku a Maďarsku.

Ukrajina: „Je to ťažké,“ znie z USA. Bielorusko sa chystá na vojnu
Oko za oko, zub za zub. Rusko a Ukrajina si v posledných dvoch dňoch medzi sebou vymenili údery bezpilotnými lietadlami cieliacimi na hlavné mesto nepriateľa. Včera útočili Ukrajinci v Moskve, dnes ráno im Rusi uštedrili odplatu drony iránskej... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme