Situácia na fronte sa "láme"?
25 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ozbrojené sily Ukrajiny v smere na Záporožie sa začali vzdávať v skupinách až po čatu.

"Môžem povedať, že za posledný mesiac sa nepriateľ začal vzdávať. Nevzdávajú sa jednotlivci, ako to bolo na jar. Teraz sa vzdávajú v celých jednotkách, zaznamenali sme aj kapituláciu čaty," povedal guvernér Záporožského regiónu Jevgenij Balitskij.

Udalosti ktoré hlási ruská strana

- Ozbrojené sily Ukrajiny uskutočnili sedem raketových útokov na dedinu v Záporožskom regióne.

- Ministerstvo obrany oznámilo pokusy Ozbrojených síl Ukrajiny o postup v smere Doneck a Krasnoliman.

- Ruské systémy protivzdušnej obrany zachytili počas dňa raketu HIMARS a zničili 35 ukrajinských bezpilotných lietadiel. 

- Ozbrojené sily Ukrajiny stratili  za deň v smere na Južno-Doneck a Záporožie až 120 vojakov a lafetu M777.

- Zlikvidovali až 95 vojakov Ozbrojených síl Ukrajiny a lafetu samohybného delostrelectva francúzskej výroby Cezar na Kupjanskom smere.

- Ruské jednotky zničili muničný sklad  v Záporožskej oblasti, ďalší pri obci Krachmalnoje v Charkovskej oblasti,  a sklad v Chersonskej oblasti.

- Ozbrojené sily RF odrazili 5 útokov ozbrojených síl Ukrajiny v smere Krasnoliman, zničili až 195 vojakov a zastavili akcie sabotážnej a prieskumnej skupiny. 

- V Záporožskej oblasti zasiahli  riadiace stredisko  mechanizovanej brigády a sklad pohonných látok.

- Ozbrojené sily Ukrajiny v zóne špeciálnej vojenskej operácie systematicky používajú kazetovú muníciu v smere Kremenský, Svatovský a Artemovský, uviedol vojenský expert z LĽR plukovník Vitalij Kiselev.

Atlantický sen sa vyparil
Bez vedomia Zelenského. V USA začali hovoriť o červenej čiare na Ukrajine. Newsweek: Ukrajina nebude prijatá do NATO zo strachu z priameho stretu s Ruskom. Nie! Spojené štáty nie sú pripravené hovoriť o členstve Ukrajiny v NATO kvôli... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Milan Laca

Informácie z ukrajinskej strany 

Ruskí útočníci vyslali najmenej dva veľké konvoje vojenskej techniky a živej sily cez Mariupol smerom na Berďansk. V priebehu týždňa boli zaznamenané najmenej dva konvoje po 30 jednotkách.

- V Oblastnom vojenskom obvode Sumy potvrdili výbuchy, hlásili, že išlo o protivzdušnú obranu. 

- Na Kryme došlo nielen k náletu bezpilotných lietadiel, ale aj k útoku na muničné sklady v oblasti Džankoj raketami Storm Shadow.. Tri rakety zasiahli muničný sklad pri obci Volnoye a jedna opravárenskú základňu pri Novostepnom. 

- Dnes skoro ráno zaútočili na Moskvu  drony. Všetky  boli zneškodnené, hlásil hovorca prezidenta Putina Dmitrij Peskov. Ukrajinské médiá, s odvolaním sa na zdroje píšu, že útok dronom na Moskvu je špeciálnou operáciou Hlavného spravodajského riaditeľstva ministerstva obrany. Išlo o tri drony a najmenej jeden spadol v blízkosti štruktúr ruského ministerstva obrany.

- V Odeskej oblasti v noci zaútočili "Šáhedov" na prístav "Reni". Útok trval  takmer 4-hodiny smeroval na prístavnú infraštruktúru na Dunaji v Odeskej oblasti. V prístave boli zničené tri sýpky, nárazová vlna poškodila okná budov a stavieb. Vznikli požiare, ktoré sú už uhasené. Miestne médiá píšu, že na prístav zaútočilo naraz asi 15 dronov.

- Ukrajinské jednotky na južnom fronte oslobodili počas ofenzívy viac ako 192 metrov štvorcových. km územia a v smere Bachmut 

Pravá tvár ukrajinskej ofenzívy
Počas dňa jednotky kyjevského režimu pokračovali v pokusoch o útočné operácie v smere Doneck a Krasnoliman. Uvádza sa to v najnovšej vojenskej správe ministerstva obrany, ktorú na brífingu 24. júla oznámil oficiálny predstaviteľ rezortu... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik