Putin: Zmena pohlavia "len tak", je zakázaná!
25 | 07 | 2023 I Milan Laca

Putin zakázal zmenu pohlavia bez lekárskych posudkov.

Ruský prezident podpísal zákon, zakazujúci zmenu pohlavia. Podľa dokumentu bude možné vykonať operáciu na zmenu pohlavia v Rusku iba vtedy, ak existujú zdravotné indikácie.

Zrušiť manželstvá!

Zákon tiež hovorí, že v prípade zmeny pohlavia jedného z manželov dôjde k anulovaniu manželstva. Príslušné zmeny sú stanovené  v Zákone o rodine. Zákon navyše počíta s tým, že ak má človek potvrdenie o zmene pohlavia, bude mať zakázané osvojiť si deti.

Valec s menom Alternatíva pre Nemecko
Nemecká opozičná AfD má v prieskume už neuveriteľných 22 percent. Informuje rakúsky egentúrny web orf.at. Vo volebnom prieskume má aktuálne nemecká AfD celoštátne 22 percent hlasov, len štyri percentuálne body za Úniou. AfD tak získala dva body... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Ďalší zákaz

Podľa zákona sa zavádza zákaz chirurgickej intervencie a hormonálnej terapie. V dokladoch je zakázané meniť pohlavie – občiansky pas bude považovaný za neplatný 90 dní po vykonaní takýchto zmien. Jeho normám zároveň nebudú podliehať občania, ktorí zmenili pohlavie pred dňom účinnosti zákona.

Procedúra

Zákon, zakazujúci zmenu pohlavia schválila Rada federácie 19. júla a Štátna duma ho prijala v záverečnom čítaní 14. júla. Autormi zákona  boli poslanci Štátnej dumy zo všetkých piatich frakcií. Prijatie zákonného zákazu zmeny pohlavia zdôvodnili potrebou chrániť krajinu pred „diabolskou politikou“ Spojených štátov, kde sa „propagujú tieto nové pseudohodnoty“.

Špekulácie

S prijatím zákona sú spojené aj častejšie prípady, keď sa s cieľom vyhnúť sa vojenskej službe, predkladá potvrdenie o zmene pohlavia. Podľa ministerstva vnútra,  v roku 2016 požiadalo o výmenu pasu na základe „zmeny pohlavia“ 142 ľudí a v roku 2022 už 996.

Atlantický sen sa vyparil
Bez vedomia Zelenského. V USA začali hovoriť o červenej čiare na Ukrajine. Newsweek: Ukrajina nebude prijatá do NATO zo strachu z priameho stretu s Ruskom. Nie! Spojené štáty nie sú pripravené hovoriť o členstve Ukrajiny v NATO kvôli... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik