Pravá tvár ukrajinskej ofenzívy
24 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Počas dňa jednotky kyjevského režimu pokračovali v pokusoch o útočné operácie v smere Doneck a Krasnoliman. Uvádza sa to v najnovšej vojenskej správe ministerstva obrany, ktorú na brífingu 24. júla oznámil oficiálny predstaviteľ rezortu generálporučík Igor Konašenkov. Zo správy cituje web eadaily.com.

V dôsledku dobre zosúladených akcií jednotiek skupiny vojsk „Južná“, leteckých útokov a delostreleckej paľby sa podľa neho podarilo v doneckom smere úspešne odraziť šesť nepriateľských útokov. Stalo sa tak v oblastiach osád Belogorovka v Luganskej ľudovej republike a Kleshcheevka v Doneckej ľudovej republike.

Okrem toho

Nepriateľské jednotky boli porazené v oblastiach osád Vesele, Bogdanovka, Predtechino, Belaya Gora a Dyleevka Doneckej ľudovej republiky. Straty nepriateľa predstavovali viac ako 160 ukrajinských vojakov, jeden tank, dve vozidlá, samohybnú delostreleckú lafetu Krab poľskej výroby, húfnicu FH-70 britskej výroby a samohybnú húfnicu Gvozdika. Okrem toho bol v oblasti osady Avdiivka v Doneckej ľudovej republike zničený muničný sklad 110. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny.

Citácia

"V smere Krasnolimansky aktívne akcie jednotiek, letecké útoky, delostrelecká paľba a ťažké plameňometné systémy skupiny síl Centra odrazili päť nepriateľských útokov v oblasti osady Nevskoye v Luhanskej ľudovej republike, ako aj lesníctvo Serebryansky,"  informoval generál.
Okrem toho bol personál a technika Ozbrojených síl Ukrajiny porazená v oblastiach osád Karmazinovka Luhanskej ľudovej republiky, Jampolovka, Torskoje a Serebrjanka Doneckej ľudovej republiky.

Zároveň boli v oblasti osady Novoľubovka Luhanskej ľudovej republiky potlačené aktivity ukrajinskej sabotážnej a prieskumnej skupiny.

Štatistika

Straty nepriateľa v tomto smere predstavovali 195 ukrajinských vojakov, štyri bojové vozidlá pechoty, štyri obrnené bojové vozidlá, tri pickupy, dve samohybné delostrelecké lafety Gvozdika, ako aj húfnice D-20 a D-30.

Zo správy vyplýva, že v smere juh-Doneck údery operačno-taktického a armádneho letectva, delostrelecká paľba skupiny vojsk Vostok porazila živú silu a techniku ​​Ozbrojených síl Ukrajiny v oblastiach osád Makarovka Doneckej ľudovej republiky a Levadnoe, Záporožská oblasť. „V smere na Záporožie zasiahli letecké útoky a delostrelecká paľba jednotky ozbrojených síl Ukrajiny v oblastiach osád Malaja Tokmachka, Orechov a Pyatikhatki v regióne Záporožie,“
 - povedal zástupca ministerstva obrany.
Dodal, že činnosť sabotážnej a prieskumnej skupiny Ozbrojených síl Ukrajiny bola zastavená v oblasti osady Mirne v Záporožskej oblasti.

"Aktívne akcie jednotiek, letecké útoky a delostrelecká paľba Západnej skupiny síl na Kupjanskom smere porazili živú silu a techniku ​​Ozbrojených síl Ukrajiny v oblastiach osád Dvurečnaja, Sinkovka, Petropavlovka, Tabaevka a Peschanoe Charkovskej oblasti," uviedol tiež Konašenkov.

"Kyjevský režim nereprezentuje Ukrajinu"
"Kyjevský režim nereprezentuje Ukrajinu" Vyhlásil bývalý ukrajinský premiér Mykola Azarov - vo veľkom rozhovore pre Izvestija (Izvestija je ruský celoštátny denník, jedno z najstarších a najpopulárnejších periodík v Rusku.). Redakcia HD tento... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme