Peter Weiss: "Záchrancovia demokracie” dlžia verejnosti odpoveď
23 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Treba sa tiež pýtať, prečo strážni psi demokracie nevyvinuli tlak na predčasný odchod vlády, ktorá tak rýchlo ukázala, že je vládou politických babrákov, ľudí neschopných niesť zodpovednosť za štát? Prečo ju tak dlho podporovali?" Citát Peter Weiss, bývalý diplomat a politik.

"Len oni demokrati," píše na sociálnej sieti bývalý diplomat a politik Peter Weiss, ktorého názor preberáme v plnom znení.

Štefan Hríb pateticky varuje pred kompletným návratom uneseného štátu. Dáva najavo znechutenie zo spôsobu, akým si už 30 rokov spravujeme Slovensko. Bagatelizuje tým hĺbku a intenzitu politickej krízy a frustrácie občanov, ktorú spôsobili Matovičove vlády po februári 2020.

Účastníci diskusií “Zachráňme demokraciu” bez problémov nazývajú demokratmi tie politické strany a ich lídrov, ktorí spôsobili sučasnú vnútropolitickú katastrofu. A zároveň od týchto fatálne zlyhavších demokratov očakávajú záchranu demokracie.

Ani slovo o tom, že tak, ako spôsob vládnutia Smeru vyvolal hnutie Za slušné Slovensko a veľkú túžbu po zmene, ktorá postavila do čela vlády I. Matoviča, tak vyvolalo novú tužbu po zmene katastrofálne vládnutie “demokratov” z OĽANO, Sme rodina, SaS a Za ľudí. Tak, ako pred rokom 2020 R. Fico “vyrobil” silného I. Matoviča, tak I. Matovič “vyrobil” silného R. Fica a silnejúci Fico znovu vracia do hry Matoviča.

Drzosť

Je priam drzé všetkých občanov, ktorí majú po krk neefektívneho, neslušného a tiež nedemokratického vládnutia Matovičovej partie, nazývať nedemokratmi. Keď vymenúvali panelisti diskusie “Zachráňme demokraciu” strany, ktoré pokladajú za demokratické, prečo medzi ne zaradili aj OĽANO, ktoré nespĺňa základné parametre vnútrostraníckej demokracie, ale už nie aj Hlas - SD?

“Záchrancovia demokracie” dlžia verejnosti odpoveď na otázku, prečo ju “demokrati” tak ľahko pustili z rúk? Veď mali najväčšiu ústavnú väčšinu v histórii - 95 mandátov. Mali na svojej strane prezidentku, médiá, MVO, jasne väčšinovú verejnú mienku, podporu zo zahraničia. Sebavedome sľubovali slušné Slovensko a najlepšiu vládu v histórii. Ako mohli tak strašne sklamať nádej minimálne troch pätín spoločnosti?

A kde berú ľudia, ktorí majú priamu politickú zodpovednosť za chaos, rozvrat, nedôveru a hnev, ktoré ovládli po troch rokoch ich vládnutia spoločnosť, drzosť dnes sa tváriť, že oni sú záchrancovia slovenskej demokracie? A uplatňovať si ešte aj akúsi morálnu prevahu napr. nad stranou Hlas-SD?

Treba sa tiež pýtať, prečo strážni psi demokracie nevyvinuli tlak na predčasný odchod vlády, ktorá tak rýchlo ukázala, že je vládou politických babrákov, ľudí neschopných niesť zodpovednosť za štát? Prečo ju tak dlho podporovali?

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik