Len ty zostaň pekne doma!
24 | 07 | 2023 I Milan Laca

Macronovi odmietli žiadosť o účasť na summite BRICS.

News24: Juhoafrická vláda nepozvala Macrona na summit BRICS, napriek jeho žiadosti.

Nemáme záujem
Francúzskeho  prezidenta Emmanuela Macrona nepozvali na summit BRICS v Juhoafrickej republike, informoval miestny portál News24. "Lídri globálneho Juhu už poslali 70 pozvánok. Západné krajiny,  ako Spojení štáty, Veľká Británia a Francúzsko však pozvané neboli. Napriek žiadosti o pozvanie francúzsky prezident Emmanuel Macron pozvánku nedostal," píše sa v článku.
Český premiér vytočený do biela! Dôvod? Prejav Viktora Orbána, v ktorom spomenul aj Slovensko!
Českého premiéra, Petra Fialu, doslova do biela vytočil prejav maďarského premiéra Viktora Orbána. Orbán sa zúčastnil na stretnutí v Baile Tušnad. Zo Slovenska sa tam ocitol aj predseda Aliancia, Kristián Forró. Orbán kritizoval aj Maďarov z... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová
Chcel...
V júni časopis Opinion informoval, že Macron požiadal juhoafrického prezidenta Cyrila Ramaphosu, aby mu umožnil zúčastniť sa  na summite BRICS. Takáto požiadavka juhoafrického lídra prekvapila, píše sa v článku. Juhoafrická republika neuviedla, či je pripravená povoliť účasť ďalších medzinárodných lídrov, uviedol zdroj. Hovorca Ramaphosu pre ruskú agentúru  RIA Novosti zase povedal, že o Macronovej žiadosti nič nevie.
Kto príde
Kancelária prezidenta Juhoafrickej republiky oznámila, že na summite BRICS, ktorý bude v Johannesburgu 22. až 24. augusta, sa zúčastnia lídri Číny, Indie, Brazílie a Južnej Afriky. Rusko bude zastupovať minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Prezidentov hovorca Dmitrij Peskov oznámil, že Vladimir Putin sa rozhodol zúčastniť sa na summite formou videokonferenčného hovoru.
Čo je to?
BRICS združuje Brazíliu, Rusko, Indiu, Čínu a Južnú Afriku. Túžbu pripojiť sa k ekonomickému bloku vyjadrili aj Argentína, Irán, Indonézia, Turecko, Saudská Arábia a Egypt. Južná Afrika prevzala predsedníctvo BRICS od Číny začiatkom tohto roka. Potrvá do konca roku 2023 a potom sa presunie do ďalšieho štátu.
Joe Biden predpovedal svoju vlastnú smrť (VIDEO)
Joe Biden prekvapivo predpovedal vlastnú smrť ešte v roku 1991, v prejave na Detroitskej právnickej fakulte. Odvtedy sa stal najstarším úradujúcim americkým prezidentom vôbec. Joe Biden, vtedy ešte ako senátor, predniesol prejav v Detroite v roku... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme