Fontána pred prezidentským palácom, alebo kúpalisko? (VIDEO)
24 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Módnemu fotografovi Miroslavovi Šimoničovi asi nemôžeme vyčítať nejaké prízemné názory niekde spod Kriváňa. Veď spolupracoval s najznámejšími tvárami sveta v najvychytenejších metropolách a so značkami, o akých sa nám na Slovensku donedávna ani len nesnívalo. A možno práve preto si môže dovoliť konštatovanie: „Aké mesto, taký priestor.“

Kým sa Šimonič dostane ku „kúpalisku vo fontáne“, poznamenáva, že rozhodnutie uzavrieť pre verejnosť a teda pre turistov záhradu Prezidentského paláca nebol úplne najlepší krok. Turistom však stačí prejsť cez cestu a pred Úradom vlády sú svedkami toho, ako sa či už deti s táborovou vedúcou, alebo aj dospelí, kúpu vo fontáne. Tá však nemá žiadne, a hygienické už vôbec, štandardy.

Ľahká výčitka prezidentke

No možno nie práve prezidentke, lebo ona o tom určite nemá čas rozhodovať, Šimonič každopádne nechápe rozhodnutie niekoho kompetentného, kto rozhodol, že v hlavnej sezóne, keď je v Bratislave najviac turistov, bude záhrada Prezidentského paláca, zatvorená. To však nie je na jeho konštatovaní najhoršie.

Borisove rozprávky z postele (VIDEO)
Markus, jeden zo synov Borisa Kollára, chcel od otecka počuť rozprávku. A ten mu ju aj povedal ... ak však čakáte niečo v zmysle dobro vždy zvíťazí nad zlom, pán predseda Národnej rady vás veľmi rýchlo vyvedie z omylu. Kollár tak Markusovi... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Stačí prejsť cez cestu

„Počul som o tom ale veľmi som tomu neveril, až keď som prišiel a vidím ako sa tam valí nejaký “pinďák” (pioniersky tábor – slang, ktorý sa používal aj v časoch Šimoničovho detstva; pozn. red.) s vedúcou. Zložia sa do tieňa a deti ozlomkrky bežia do … malo by sa povedať bazéna, ale nedá sa. Oni bežia do fontány!,“ nechápe Šimonič.

Chápe pritom, že je horúčava a preto by pochopil aj ovlaženie sa.

„Ale kúpanie? Neviem aká hĺbka vody tam je. Možno ani na tom nič nie je. Ale nie sú tam kabínky na prezliekanie a ani toalety. Tak kde sa to všetko deje?,“ neverí vlastným očiam Šimonič s tým, že organizovane sa tam chodia čľapkať aj dospelí.

Originálna metropola

„Kto sa môže pochváliť kúpaliskom v centre meste rovno pred úradom vlády? Myslím, že veľa metropol sa nenájde,“ konštatuje Šimonič, ktorému je na druhej strane jasné, že pri cenách vstupného na kúpalisko, aj rodič volí radšej fontánu. Spraví „lepeňák“, veď ceny na kúpalisku sú neskutočné, vezme fľašu nealka z prvého supermarketu a šup do fontány.

„Potreba sa zrobí za kríkom a pekný deň je za nami,“ konštatuje fotograf.

Čo vieme o Štefánikovi?
Milan Rastislav Štefánik je bez pochyby jednou z najvýraznejších osobností prvej Česko-Slovenskej republiky. Jeho meno je späté s Tomášom Garrique Masarykom a Eduardom Benešom, nás však zaujíma práve Štefánik, aj keď nevylučujeme, že aj jeho dvaja... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Stretneme sa na infekčnom?

„Dúfam, že sa tam cez víkend všetci vidíme. Hygiena-nehygiena, ide sa. Rád by som počul názor majiteľa nejakého kupka, čo všetko musí doložiť, aby mohol fungovať. Aké mesto taký verejný priestor,“dodáva Šimonič.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme