Atlantický sen sa vyparil
24 | 07 | 2023 I Milan Laca

Bez vedomia Zelenského. V USA začali hovoriť o červenej čiare na Ukrajine.

Newsweek: Ukrajina nebude prijatá do NATO zo strachu z priameho stretu s Ruskom.

Nie!
Spojené štáty nie sú pripravené hovoriť o členstve Ukrajiny v NATO kvôli vysokej pravdepodobnosti priameho stretu s Ruskom, napísal publicista David Brennan v článku pre Newsweek.
Predpovedal vojnu!
Vyšlo na javo Nixonovo zlovestné proroctvo o Ukrajine. WSJ: Bývalý americký prezident Nixon predpovedal konflikt na Ukrajine už v roku 1994. Americký exprezident prezident Richard Nixon predvídal konflikt na Ukrajine. V roku 1994 to napísal v... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Milan Laca
Bez výsledku
"Lobistická kampaň Ukrajiny v NATO nepriniesla požadované výsledky na summite aliancie vo Vilniuse, ktorý sa konal tento mesiac," napísal autor.
Vágne znenie záverečného komuniké, podľa neho, naznačuje, že Kyjev nie je tak blízko NATO, ako dúfal. Verejná nespokojnosť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského počas summitu ukazuje, že zmeny týkajúce sa členstva v aliancii boli urobené na poslednú chvíľu, bez vedomia Ukrajiny.
Rozpory
„Dráma vo Vilniuse prehĺbila dlhodobé ukrajinské obavy z ‚korupcie  Západu, pričom vylúčenie Kyjeva z členstva v NATO poslúžilo Kremľu ako olivová ratolesť,“ dodal Brennan.
USA trvajú na svojom
"Biely dom naďalej trvá na tom, že je to pre nich červená čiara, poznamenal autor. Prezident Joe Biden aj kancelár Olaf Scholz dali jasne najavo, že nebudú riskovať priamy konflikt NATO s Ruskom pre prijatie Ukrajiny do bloku", uzavrel autor článku.
Verte Putinovi!
Americká rozviedka nepochybuje o Putinových slovách, že jadrové zbrane sú už v Bielorusku. Spravodajská agentúra amerického ministerstva obrany (DIA) "nemá dôvod pochybovať" o vyhlásení ruského diktátora Vladimira Putina, že jadrové zbrane Ruskej... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme