Verte Putinovi!
23 | 07 | 2023 I Milan Laca

Americká rozviedka nepochybuje o Putinových slovách, že jadrové zbrane sú už v Bielorusku.

Spravodajská agentúra amerického ministerstva obrany (DIA) "nemá dôvod pochybovať" o vyhlásení ruského diktátora Vladimira Putina, že jadrové zbrane Ruskej federácie sú už v Bielorusku.

Nepochybujú

Podľa americkej CNN, na ktorú sa odvoláva "European Truth", predstavitelia DIA povedali skupine novinárov, že analytici „nevidia dôvod pochybovať“ o Putinových tvrdeniach, že prvá séria taktických jadrových zbraní bude presunutá do Bieloruska. Účastníci rozhovorov neuviedli, na čom bola táto dôvera založená.

The Telegraph dáva protiofenzíve palec dolu
Čelné útoky sa stali jedinou útočnou, no zároveň vopred prehranou možnosťou pre ozbrojené sily Ukrajiny – píšeThe Telegraph. Jednotky kyjevského režimu boli doteraz v bojových operáciách v rámci protiofenzívy schopné len frontálnych útokov na... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Majú problém...

Priznali tiež, že pre americkú rozviedku nie je ľahké sledovať polohu ruských jadrových zbraní aj pri existujúcich kapacitách. Začiatkom júla západní predstavitelia povedali CNN, že sa nezdá, že Bielorusko dokončilo prípravu potrebných úložných priestorov a že dostupné satelitné snímky nevykazujú žiadne známky príprav na bezpečnostné opatrenia, ktoré sú štandardom pre ruské jadrové zariadenia.Iné zdroje však pre CNN uviedli, že v Bielorusku stále zostali nejaké zariadenia zo sovietskej éry, v ktorých by mohli byť umiestnené takéto zbrane.

Aj  Briti vedia svoje

Britský minister obrany Ben Wallace minulý týždeň na otázku o presune ruských jadrových zbraní do Bieloruska povedal, že „vidí známky toho, že tento proces prebieha“ a poznamenal, že Putin „nie vždy klame“. 

Putinova odpoveď Varšave
Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin poveril šéfa zahraničnej spravodajskej služby, aby monitoroval plány Poľska týkajúce sa okupácie Ukrajiny. Týka sa to masívnych armádnych presunov na území Poľska. Informuje eadaily.com. Ruský prezident... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik