Valec s menom Alternatíva pre Nemecko
22 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Nemecká opozičná AfD má v prieskume už neuveriteľných 22 percent. Informuje rakúsky egentúrny web orf.at.

Vo volebnom prieskume má aktuálne nemecká AfD celoštátne 22 percent hlasov, len štyri percentuálne body za Úniou. AfD tak získala dva body plus v týždennom prieskume inštitútu pre výskum verejnej mienky Insa, a to podľa  „Bild am Sonntag“. V prieskumoch ostatných veľkých agentúr mala AFD minulý týždeň 20 percent.

Nemecko sa prefarbuje aj v západných častiach

V Insa dosahuje CDU/CSU 26 percent (mínus jeden percentuálny bod). V ostatných veľkých stranách nenastali žiadne zmeny: SPD má 18 percent, Zelení 14 percent, FDP 7 percent a ľavica 5 percent.

Nedávny prieskum inštitútu pre výskum verejnej mienky YouGov pre agentúru dpa ukázal, že 57 percent občanov v súčasnosti považuje AfD za pravicovo-extrémistickú stranu.

Nespokojnosť s globálnym liberalizmom si razí cestu k extrému

Nemecký Spolkový úrad na ochranu ústavy v marci 2021 zaradil AfD medzi podozrivých pravicových extrémistov. Túto klasifikáciu, ktorá umožňuje využívať na kontrolu podozrivých spravodajské služby, potvrdil v marci 2022 aj správny súd v Kolíne nad Rýnom. AfD sa odvolala. Konanie pred Vyšším správnym súdom v Münsteri ešte nie je ukončené.

Ruský veľvyslanec v Poľsku zavolaný na koberec
Poľský premiér Mateusz Morawiecki povedal, že ruský veľvyslanec vo Varšave bude predvolaný na ministerstvo zahraničných vecí republiky kvôli slovám ruského prezidenta Vladimira Putina o úlohe ZSSR a Josifa Stalina pri obnove poľskej štátnosti.... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme