Uhrík jasne! Nebol ich nominant, ale ani odvolaný nebol férovo (VIDEO)
23 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Hnutie Republika na svojej tlačovej besede informovalo o svojom postoji k odvolaniu prezidentkinho ministra vnútra, Ivana Šimka. Hoci to nebol minister, ktorý by mal ich podporu, toto odvolanie je podľa predsedu hnutia Milana Uhríka nesprávny krok ako prezidentky, tak aj povereného premiéra Ódora.

Hnutie Republika tvrdí, že v tejto kauze nemal byť odvolaný minister Šimko, ale Štefan Hamran, ktorému vyčíta aj v nedávnej minulosti už niekoľko pochybení. Uhrík je preto presvedčený, že Hamran bude musieť zo svojho postu odísť, pretože to, čo tu v uplynulom týždni predviedlo vedenie polície je policajný puč. O nedotknuteľnosti a svojvôli hovorí aj jeden z Hamranových predchodcov.

Nehoráznosť poslancov

„Teraz sa tu nikto neukáže, žiaden úradníček a poslanci pôjdu na dva mesiace na dovolenky a samosprávy budú bez peňazí?,“pýta sa Milan Uhrík na margo Hegerovho vyhlásenia, že rozhodovanie o kompenzácii zvýšených výdavkov samosprávam je politická kampaň, kvôli ktorej úradníci musia prísť do práce. Podľa Uhríka je to vizitka toho, ako ex premiér riadil svoju vládu.

Prezidentka (možno) konala protiústavne
Ústava priamo nedefinuje procedúru odobratia poverenia individuálnemu členovi dočasnej vlády, ktorá funguje bez dôvery parlamentu. To vytvára priestor na to, aby exminister vnútra Ivan Šimko podal vo veci svojho odvolania sťažnosť na Ústavný súd... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík/ TA SR

Nestoja za ním

Milan Uhrík pripomína, že hnutie Republika s mnohými rozhodnutiami Ivana Šimka ako ministra vnútra nesúhlasila (hlasovanie o migrantoch v Bruseli) a boli aj proti jeho nominácii na tento post. Na druhej strane ale v konflikte Šimko – Hamran nemal byť odvolaný minister.

Toto bol policajný puč

„Mal byť jednoznačne odvolaný policajný prezident Hamran aj s ďalšími policajnými funkcionármi, pretože to, čo tu predviedli je obyčajný policajný puč,“ myslí si Uhrík. Ten tiež tvrdí, že toto je vizitka slabosti ako Zuzany Čaputovej, tak jej nominanta, premiéra Ódora, ktorý si nevie urobiť poriadok.

„Je predsa nemysliteľné, aby minister vnútra musel ísť preč kvôli tomu, že policajti si chcú dať trestne stíhaného vyšetrovateľa na inšpekciu, ktorá ho trestne stíha,“ konštatuje Uhrík s tým, že politická chobotnica na čele s Matovičom, Mikulcom (OĽaNO), Naďom (Demokrati) a ostatnými, je jasná ukážka toho, ako to nemá fungovať.

Zabetónovaný

Uhrík pripomína, že dôvodov na odvolanie Štefana Hamrana je stále viac, od nezvládnutej migrantskej krízy, na druhej strane postupy počas covidových zákazov prechodu z okresu do okresu.

„Pán Hamran je zodpovedný za katastrofálny podstav v polícii, kedy policajti nemajú dostatok ľudí na to, aby dokázali vykonávať svoju esenciálnu činnosť, takže pána Hamrana určite treba odvolať,“ uzatvára Uhrík s tým, že bude nutné odvolať aj všetkých tých, ktorí sa podieľali napríklad aj na ovplyvňovaní verejnej mienky pred voľbami.

Hamran príde, Hamran zavrie
"HAMRAN PRÍDE, HAMRAN ZAVRIE" - tak znie titulok, ktorý pre svoj status zvolil bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Dal mu celkom netradičnú podobu, posúďte sami 👉 nebudete nosiť rúška? 👉 nepáči sa Vám, že Vaše 12 ročné dieťa učia, že... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Má toho na rováši dosť

Štefan Hamran je (v ostatných dňoch zvlášť) v centre pozornosti nie len médií ale aj opozičných politikov. Jeho praktiky počas pôsobenia vo funkcii policajného prezidenta zhrnul aj jeden z jeho predchodcov, Tibor Gašpar. Kedy podľa neho teda Hamran príde a Hamran zavrie?

  • Nebudete nosiť rúška?
  • Nepáči sa Vám, že Vaše 12 ročné dieťa učia, že existuje 128 rodov a 36 pohlaví?
  • Máte iný názor ako propaganda?
  • Sťažujete sa, že si nemáte za čo kúpiť základné potraviny?
  • Prekáža Vám, že imigrant dostáva 800 eur mesačne a Vám, alebo Vašim rodičom, dajú dôchodok 350 eur?
  • Nadávate na Čaputovú, Matoviča, či Lipšica?

Nuž ak niečo z toho robíte (prípadne ste robili), máte podľa Tibora Gašpara problém...

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik