ORBÁN: EÚ je ako ZOSTARNUTÝ BOXER, ktorý už nechce vstúpiť do ringu
22 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Maďarský premiér Viktor Orbán sa vyslovil, že ukrajinské zaradenie maďarskej banky OTP na zoznam sponzorov vojny je prejavom hungarofóbie. Povedal to v rámci svojho vystúpenia na festivale Maďarov v rumunskom meste Băile Tușnad.

Informoval o tom server Novinky.cz.

Orbán v tejto súvislosti tiež poukázal na to, že v Rusku pred inváziou na Ukrajinu pôsobilo 1400 veľkých západných firiem, z ktorých ruský trh opustilo len 8,5 percenta. Zvyšné firmy podľa Orbána nechávajú v Rusku na daniach 3,5 miliardy dolárov. „Odmietame preto ukrajinské útoky na maličkú maďarskú OTP a považujeme ich za prejav hungarofóbie,“ uviedol Orbán.

Európsku úniu prirovnal maďarský premiér k zostarnutému boxerovi, ktorý ukazuje svoje víťazné pásy, ale do ringu už vstúpiť nechce.

O protiruských sankciách sa Orbán vyjadril, že sú neúčinné a poškodzujúce samotnú úniu. Únia podľa neho stráca konkurencieschopnosť a trpí infláciou.

Orbán tiež potvrdil, že z rumunského ministerstva zahraničných vecí dostal zoznam tém, o ktorých by v Rumunsku nemal hovoriť. Maďarský premiér na to zareagoval, že pokiaľ príde rumunský prezident do Maďarska a bude tam mať prejav, tak mu nebudú predpisovať, o čom môže hovoriť.

Podujatie sa pokúsili narušiť rumunskí demonštranti. Skandovali: „Viktor Orbán, toto nie je tvoja krajina“.

V Rumunsku žije približne milión Maďarov. Obývajú najmä oblasti, ktoré pred Trianonskou zmluvou z roku 1920 patrili Uhorsku.

Ukrajinci sa po zisteniach CNN zapotili
Ministerstvo obrany Ukrajiny nepresvedčivo reaguje na informácie CNN o krádežiach zbraní, poskytnutých Ukrajine. DSnažil sa o to podľa ukrajinského webu strana.ua námestník ministra obrany Vladimir Gavrilov. Uviedol, že "inšpekcia Spojených štátov... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik