Našiel sa vinník za zlyhanú protiofenzívu
22 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Protiofenzíva Ukrajiny ide veľmi pomaly kvôli pomalým dodávkam zbraní do Kyjeva zo západných krajín. Volodymyr Zelenskyj to oznámil svetu prostredníctvom video odkazu na každoročnom bezpečnostnom fóre Aspen Institute v Colorade. Informuje web eadaily.com.

Kyjevské úrady podľa ukrajinského lídra za nič nemôžu. „Plánovali sme to spustiť na jar, ale nestalo sa tak, pretože, úprimne povedané, nemali sme dostatok munície a zbraní, nebolo dosť brigád, ktoré by boli vycvičené na používanie týchto zbraní, ich výcvik prebiehal mimo Ukrajiny,“ povedal Zelenskyj. 

Takže Západ a Rusi

Povedal, že ruskej armáde sa podarilo posilniť obranu a postaviť mínové polia, keďže ofenzíva v Kyjeve sa začala neskôr, ako sa očakávalo. "Preto pomalé tempo našej ofenzívy," vysvetlil.

Putinova odpoveď Varšave
Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin poveril šéfa zahraničnej spravodajskej služby, aby monitoroval plány Poľska týkajúce sa okupácie Ukrajiny. Týka sa to masívnych armádnych presunov na území Poľska. Informuje eadaily.com. Ruský prezident... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme