Už na Bratislavu jadrovú bombu nezhodí
21 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Nedávno sa vyjadril, že by "nezaškodilo zopár jadrových bômb zhodiť na Prahu a Bratislavu". Asi to už nebude mať šancu spraviť. V Rusku totiž zadržali extrémistu Girkina.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie zadržal v piatok okolo poludnia ruského vojenského dôstojníka Igora Girkina. Malo sa tak stať údajne kvôli extrémizmu. Informuje o tom ruský server RBC.ru. Správu vydal aj web eadaily.com. Girkin v poslednej dobe ostro kritizoval ruské vedenie vrátane prezidenta Vladimíra Putina.

Informácia je potvrdená 

Ruskému denníku informáciu potvrdili dva zdroje z orgánov činných v trestnom konaní. Zadržanie Girkina mal potvrdiť aj jeho právnik a jeho manželka na Telegrame .

Podľa predbežných informácií bol Girkin zadržaný na základe žiadostí bývalého významného člena Wagnerovej skupiny.

Očití svedkovia

Vrátnik domu podľa ruského servera mk.ru uviedol, že príslušníci Girkina vyviedli z miesta jeho bydliska a odviezli neznámym smerom. Tvrdí tiež, že podľa informácií, ktoré dostal od jeho priateľov, mal byť zadržaný na základe článku 282 trestného zákonníka Ruskej federácie, teda na základe obvinenia z extrémizmu.

Tieto informácie následne potvrdila aj jeho žena na Telegrame.

„Neviem, kde sa v súčasnosti nachádza môj manžel, neozval sa mi. V čase jeho zadržania som nebola doma,“ uviedla manželka zadržaného.

Putina označil za neumeteľa a zbabelca, Šojgua za idiota

Igor Vsevolodovič Girkin, známy aj pod menom Igor Strelkov, je ruský vojenský dôstojník, ktorý do 14. augusta 2014 pôsobil ako vojenský veliteľ Doneckej ľudovej republiky a Novoruska.

Neskôr bol zbavený všetkých funkcií av súčasnosti pôsobí ako vojenský bloger, pričom jeho k Rusku skeptické komentáre z bojiska sú aj na Západe pokladané za relevantný a zasvätený zdroj informácií. Podporuje vojnu na Ukrajine, ale je tvrdo kritický k spôsobu jej vedenia.

Zelenského ríša sa rozpadáva
"Putin: Protiofenzíva Kyjeva bola neúspešná, prichádza vytriezvenie." Znie titulok článku na webe eadaily.com. "Verejná mienka na Ukrajine sa postupne mení, ľudia pomaly precitajú", konštatoval dnes 21. júla ruský prezident Vladimir... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme