Tí šialenci to naozaj spravia
21 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Spojené štáty majú v úmysle presunúť stíhačky F-16 na Ukrajinu do konca roku 2023. Zároveň ich vojenskí stratégovia tvrdia, že Ukrajine budú "nanič". Píše web eadaily.com.

John Kirby , koordinátor pre strategickú komunikáciu v Národnej bezpečnostnej rade Bieleho domu, to povedal na Fox News . „Pravdepodobne prídu do konca roka. Avšak oni samé nebudú schopné zabezpečiť na bojiskách zmenu,“ povedal Kirby.

Dodali už všetko

„To, čo Ukrajinci skutočne potrebujú, je delostrelectvo, munícia, systémy protivzdušnej obrany a tanky. Dodali sme všetko: obrovské množstvo podpory bezprecedentnou rýchlosťou,“ vyhlásil Joihn Kirby.

Už ani Amerika nemá čo na Ukrajinu posielať

Spojené štáty sa domnievajú, že Ukrajina v súčasnosti nepotrebuje operačno-taktické raketové systémy ATACMS. Vo štvrtok to oznámill Colin Kahl , bývalý námestník ministra obrany USA pre politické záležitosti .na bezpečnostnom fóre organizovanom Aspen Institute.

Podľa bývalého zástupcu šéfa Pentagonu, ktorý z postu odišiel v lete 2023, pri zostavovaní balíkov vojenskej pomoci USA nevychádzajú len z požiadaviek Ukrajiny, ale aj z vlastných potrieb. „Už nevyrábame ATACMS. Ide o veľmi cennú komoditu, ktorá sa nám bude hodiť v prípade nepredvídateľnej situácie niekde vo svete, či už to bude KĽDR alebo Čína. Preto, ak by sme ich dodali vo významných množstvách, priamo by to ovplyvnilo našu vlastnú pripravenosť,“ povedal Kahl. Dodal, že "Ukrajina už má schopnosti úderov na veľké vzdialenosti."

O čo si podľa amerického publicistu koleduje Washington
"Idioti vo Washingtone povzbudzujú Rusko, aby vyhladilo USA v zúfalom pokuse zachovať samo seba." Píše na svojom blogu Paul Craig Roberts, americký publicista. Ruskí zákonodarcovia dokončili v týchto dňoch skúmanie vojenských biologických aktivít... Čítať ďalej
20 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme