HLAS žiada Ódorovu vládu o okamžitú pomoc pre mestá a obce
21 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

HLAS - sociálna demokracia žiada Ódorovu vládu o okamžitú pomoc pre samosprávy." Ak by Ódorova vláda riešila problémy ľudí, nemuseli by sme zvolávať mimoriadne schôdze ako je to v prípade samosprávy.

"Očakávame, že vláda nájde 108 miliónov pre samosprávy a bude urgentne riešiť tento závažný problém týkajúci sa každodenného života ľudí," uviedol líder HLASu Peter Pellegrini.

Šát je zdevastovaný

"HLAS hovorí jasne, že silný štát nevybudujeme bez silných samospráv. Vieme akú devastačnú politiku tu narobila koalícia a žiaľ mrzí nás, čo úradnícka vláda teraz predvádza. Sme presvedčení, že kto nepomáha mestám a obciam, ubližuje ľuďom," zdôraznil Pellegrini. " Je neprijateľné otočiť sa chrbtom k tým, ktorí na rozdiel od vtedajšej koalície sa postavili čelom k pandémii, ktorí dokázali riešiť migračnú krízu. Samosprávy v ťažkých časoch nezlyhali a je našou povinnosťou zabezpečiť a vytvoriť tlak, aby Ódorova vláda konala a pomohla im," skonštatoval líder HLASu."

Samosprávy nesmú zostať na vedľajšej koľaji

Pre našu stranu je samospráva rovnocenným partnerom, preto sme s nimi uzavreli celospoločenskú dohodu a chceme presadiť v budúcej vláde národný plán obnovy a vyrovnanie regionálnych rozdielov do dvanástich rokov," povedal líder HLASu. Člen predsedníctva HLASu Michal Kaliňák v mene strany garantoval, že samosprávy nikdy nenecháme na vedľajšej koľaji. " Garantujeme nielen finančnú pomoc, ktorá stabilizuje ich situáciu, ale aj ekonomickú stabilitu rozšírením ich príjmov z centrálnych daní, garanciu ekonomického minima, preinvestovanie 1 mld. eur ročne v regiónoch a tiež zavedenie dvoch princípov kde žiadne úlohy sa nebudú presúvať na samosprávy bez peňazí a žiadne rozhodnutia nebudeme príjmať bez diskusie so samosprávami", povedal expert pre samosprávu Michal Kaliňák.

Chcete zrušiť parlament? Nechajte ho rokovať v sobotu!
Mimoriadnu schôdzu k návrhu skupiny 30 poslancov na prijatie uznesenia Národnej rady SR o kompenzačných opatreniach súvisiacich s rastom cien energií sa nepodarilo otvoriť. Po viacerých pokusoch na otvorenie schôdze neprišiel do rokovacej sály... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujem