Denisa Saková o dôvode Hamranovej sebaistoty (VIDEO)
23 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Denisa Saková (Hlas-SD) je presvedčená, že Hamranovo správanie, v rámci ktorého aj s niekoľkými vysoko postavenými kolegami doslova vydieral prezidentku a jej premiéra, má logiku. Saková za tým vidí jeho politickú príslušnosť.

Hoci policajný prezident Štefan Hamran vidí na vyšetrovateľovi Jánovi Ďurkovi, ktorý bol jedným z dôvodov odvolania Ivana Šimka, len množstvo superlatívov, nechápe, že Šimko ho takmer nepoznal. Nepozná ho zrejme ani Štefan Hamran, keďže nespomenul niekoľko Ďurkových prešľapov, pričom už len vyhrážanie sa podpálením auta kolegyne je povážlivé. Denisa Saková (Hlas-SD) však okrem neobhájiteľného obhajovania Ďurku u Hamrana upozorňuje na fakt, že Hamran si je istý svojim miestom aj po voľbách.

Samé superlatívy

Na štvrtkovej tlačovej besede Štefan Hamran razantne odmietol politizáciu polície a tiež to, aby minister zasahoval do personálneho obsadenia jednotlivých funkcii v Policajnom zbore.

Hamran tiež nechápal, že minister Šimko nevedel nič, alebo takmer nič o vyšetrovateľovi Pavlovi Ďurkovi, ktorého vymenovanie do pozície v rámci Úradu inšpekčnej služby. Policajný prezident Ďurku vykreslil, ako čestného, skúseného a bezproblémového policajta.

Jeden z čurillovcov chcel kolegyni podpáliť auto, teraz jej ide šéfovať! Vitajte na Slovensku
Pavol Ďurka patrí medzi známych príslušníkom NAKA. Zviditeľnil sa všeličím. Napríklad tým, že mal spolu s niekoľkými kolegami, združenými okolo vyšetrovateľa Jána Čurillu, manipulovať trestné konania. Odborníci na právo z viacerých oblastí už... Čítať ďalej
07 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Čistý, ako ľalia?

Už len predstava, že elitný policajt hovorí o podpálení auta kolegyne, je absurdná, no toto nebol prvý Ďurkov prešľap. V minulosti sa svojim nadriadeným pár prešľapmi už stihol predstaviť. Policajt, ak u zadržaného objaví zbrane, je povinný ich zaistiť a poslať na expertízu, či v minulosti neslúžila na spáchanie závažného skutku. V roku 2020 zadržal Františka Böhma. Ten bol podozrivý z členstva v zločineckej skupine. Ďurka nielenže nezaistil legálne držané zbrane zadržaného, ale o nich ani nikoho neinformoval, čo malo závažné dôsledky - o niekoľko týždňoch sa Böhm doma nezaistenou zbraňou zastrelil. Predtým stihol ťažko zraniť svoju manželku.

Ďurka ako vyšetrovateľ jednej zo zločineckých skupín v jednom z bratislavských hotelov absolvoval stretnutie, na ktorom si zabudol policajný preukaz a služobnú zbraň. Od väčších problémov ho uchránila len čestnosť jedného z „hrubokrkých“, ktorý mu zabudnuté veci vrátil.

Toto v poriadku nie je

Na štvrtkovej tlačovej besede policajtov, ktorí spôsobili odvolanie ministra vnútra, policajný prezident Štefan Hamran obhajoval neobhájiteľné. Tvrdil, že je v poriadku, ak z obvineného vyšetrovateľa Ďurku urobil riaditeľ Inšpekcie ministerstva vnútra Juhás nadriadeného všetkým policajtom inšpekcie, ktorí vyšetrovali jeho trestnú činnosť a ktorí mu vzniesli obvinenie,“  píše na sociálnej sieti Denisa Saková.

Môže si to dovoliť

„Toto by sa nedialo, keby nemal dohodu o pokračovaní vo svojej funkcii po voľbách s predstaviteľmi Progresívneho Slovenska,“  dodáva Denisa Saková, bývalá ministerka vnútra.

Politológ: Keby bol rozhodnejší, nemusel skončiť
Historik a politológ Eduard Chmelár síce súhlasí s tvrdením, že Ivan Šimko je obeťou politizácie polície a „komplotu“ jej vedenia s prezidentkou, no myslí si, že práve Šimko je ten, kto mohol konať. Len preto sa mohlo podľa neho stať, že „hosť... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik