Výstraha
19 | 07 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

V stredu sa na celom území Slovenska môžu vyskytnúť búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami, informuje o tom na svojom webe. Trvá od 12.00 h do štvrtka (20. 7.) 12.00 h.  

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu, s nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami. "Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," uviedli meteorológovia.

Vietor môže spôsobiť škody na porastoch a objektoch. Poletujúce trosky a nezabezpečené predmety predstavujú riziko pre ľudské zdravie. Krúpy môžu poškodiť vegetáciu aj prechodne obmedziť cestnú premávku.

Dobre utajený prieskum Eurobarometra k Ukrajine
Ide o prieskum, ktorý odhalil medzi obyvateľmi EÚ pochybnosti o správnosti podpory pre Kyjev – je to náhoda, že sa u nás o ňom nedozvedáme nič? Obyvatelia viacerých európskych krajín totiž skutočne vyjadrujú vážne pochybnosti o správnosti konania... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme