Vláda nasadzuje na macov ďalších ghostbusters
19 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Keď nie je riešenie, treba zriadiť komisiu. Platilo to vždy. Teraz sa zas ukazuje ako účinné riešenie úradné vyklonovanie zásahových tímov. Áno, ide o medvede. Ako chce ísť na ne vláda? Informuje portál pluska.sk.

Podľa nedávno zverejnenej analýzy Karlovej univerzity by sa v súčasnosti malo na našom území nachádzať vyše 1 200 medveďov. Ministerstvo životného prostredia preto plánuje podniknúť "nové radikálne kroky".

Konštatovali, uvedomujú si, poriešia, zavedú opatrenia

V utorok zasadol mimoriadny výbor parlamentu, na ktorom sa medzi inými zúčastnili aj minister životného prostredia Milan Chrenko či šéf rezortu pôdohospodárstva Jozef Bíreš. „Vážnu situáciu si uvedomujeme a snažíme sa ju riešiť čo najrýchlejšie,“ ubezpečoval po výbore novinárov Chrenko. Minister v tejto súvislosti sľubuje prijatie „rýchlych a účinných“ opatrení v súlade s národnou aj európskou legislatívou.

Šup na macov s tímom!

Vznikne teda štvrtý zásahový tím. "Štátna ochrana prírody (zároveň vyvíja aplikáciu na ohlasovanie jedincov medveďa. Envirorezort vidí potenciál aj v spolupráci policajtov a ochranárov a vzniknúť má i platforma na spoluprácu všetkých dotknutých subjektov." Píše citovaná pluska.sk.

Nejaká novinlka

„Považujem za nevyhnutné zopakovať, že medvede nepatria do intravilánov obcí. Ak sa konkrétny jedinec opakovane vracia, je potrebné pristúpiť k adresnej regulácii. Pri jedincovi, ktorý stratil plachosť pred človekom, teda siahnuť po krajnom riešení,“ vyhlásil minister Chrenko.

Policajní plašiči

„Policajti sú dobre vycvičení, majú vybavenie aj na plašenie. Iniciovali sme rokovania s ministerstvom vnútra s cieľom pripraviť pilotný projekt v Tatranskom národnom parku. Oznámil podľa webu pluska.sk minister Chrenko.

A je to!

Alternatívna ropa v Slovnafte? Voda a blato!
"Takže naša rafinéria má starosť aj problém" - píše na sociálnej sieti Rafael Rafaj, A spolu s ňou má ten poroblém každý jej odberateľ. "Zachovať "konzistentnosť vlastností palív", čo v preklade pre vodičov znamená: zbystrite pozornosť, lebo... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme