Ukrajinská protivzdušná obrana melie z posledného
19 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Novinári západných médií podľa ukrajinského webu strana.today.news píšu o „vyčerpaní ukrajinskej protivzdušnej obrany“ v dôsledku náletov množstvah rakiet a bezpilotných lietadiel posledných nocí.

V túto noc ukrajinský systém protivzdušnej obrany nezostrelil významný počet rakiet a bezpilotných lietadiel Ruskej federácie (spolu 26 nelikvidovaných cieľov), čo si všimli novinári západných médií.

Iba polovičná úspešnosť

"Ukrajina tvrdí, že zostrelila len 14 z 31 ruských rakiet vypálených cez noc, čo naznačuje vyčerpanie jej protivzdušnej obrany," napísal na Twitteri Jaroslav Trofimov, novinár pre The Wall Street Journal.

Taktiež podľa neho Ruská federácia v noci zaútočila na vojenské letiská pri Odese a Kropyvnyckij. Toto nebolo oficiálne oznámené.

Zvláštna štatistika

Treba poznamenať, že podľa informácií Vzdušných síl Ozbrojených síl Ukrajiny počas leteckého útoku v tú noc neboli zostrelené tieto nepriateľské ciele:

tri "kalibre";
osem riadených striel Kh-22;
šesť riadených striel Onyx;
deväť „Šahodov“.

Ruská vendeta
Ekvivalentom cieľov ku Krymskému mostu budú na západnej Ukrajine železničné tunely. Agentúre NEWS.ru to povedal vojenský expert Anatolij Matvijčuk. Správu zverejnil web eadaily.com. Údery na ne podľa neho úplne zneškodnia železničnú infraštruktúru... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme