Tibor Gašpar: "Odborníci na všetko" mainstream pripravili o dôveru (VIDEO)
19 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Tibor Gašpar, niekdajší policajný prezident a súčasný kandidát na poslanca NR SR za stranu Smer-SSD hovorí, že mainstream a alternatíva si pomaličky vymenili pozície. Podľa Gašpara to má na svedomí fakt, že niektorí novinári si myslia, že všetko vedia.

Zo sveta rozprávok majú takíto ľudia pomenovanie „chrobák Truhlík“ s tým, že Gašpar dopĺňa ich pocit dokonalosti o to, že názor ich redakcie a ich samých je jediný správny a ako taký ho aj presadzujú, o čom hovorí dlhodobo aj Ľuboš Blaha (Smer-SSD) Problémom však je, že to nerobia len súkromné médiá, ktoré majú nejasný pôvod financovania. Aj o tom majú byť predčasné voľby. O slobode slova, ktorú mieni Smer vrátiť do verejného priestoru.

V rozprávke majú Chrobáka Truhlíka

Chrobák Truhlík bol chrobáčik s dlhými tykadlami z rozprávok o Ferdovi Mravcovi. Ten často nahlas vykrikoval, že všade bol, všetko videl a všetko pozná. Keď ale prišlo na činy, však takmer vždy vysvitlo že nevie nič, čo by bolo v danej situácii použiteľné. Skrátka – odborník na všetko.

„Na Slovensku je už zvykom, že mnohí „novinári“ sa stali odborníkmi na všetko. Častokrát označujú za hlupákov profesorov, vedcov, lekárov, či iných ľudí, ktorí sa svojej profesii venujú celý život, len preto, že s ich názorom nesúhlasia oni, alebo ich redakcie. Komentujú verejný život, presadzujú vybrané ideológie, a likvidujú vybrané osoby bez poznania veci a reálneho overenia faktov,“poznamenáva Tibor Gašpar.

Tvorcovia verejnej mienky

Gašpar konštatuje, že ako hlavný prúd a tvorcovia verejnej mienky sa radia hlavne súkromné médiá, problém však je, že to robí aj verejnoprávna RTVS. Za alternatívu naopak označujú tých, ktorých produkciu nazývajú konšpiráciami, pričom ide len o to, že nezdieľajú ich názor. Štátna moc im pomáha v likvidácii takýchto médií.

Stranícky kolega mu dáva za pravdu

"V Uherskom Hradišti som v nedeľu počúval úžasnú prednášku môjho kamaráta, profesora Petra Druláka - za jeho odborné názory na vojnu na Ukrajine mal v Česku veľké problémy, lynčujú ho tam rovnako, ako u nás Eda Chmelára, Jána Čarnogurského či mňa. U nás dokonca za rozhovor s profesorom Jeffrey Sachsom pokutovali televíziu - len preto, že odmieta americkú propagandu," pripomína Blaha známu kauzu tzv. spravodajskej televízie TA3  Anky Žitnej, ktorá vzápätí ukončila s médiom spoluprácu.

Blaha varuje, že v takomto fašistickom prostredí žijeme. "A potom si vypočujete prof. Druláka, ktorý hovorí pravdu o Ukrajine a neviete pochopiť, že si rôzni propagandisti, nevzdelanci a duchovní červíkovia dovoľujú vrieskať, že treba zatvoriť ústa vzdelaným a učeným ľuďom, ktorí sa previnili jedinou vecou - používajú mozog a chcú mier."

...A potom prišiel Kiska a Čaputová - HOVORCOVIA PENTAGONU
Bolo pre mňa cťou, že som sa v Starej Bystrici na oslavách zvrchovanosti mohol rozprávať s prezidentom Ivanom Gašparovičom, je to vzácny človek. A áno, boli časy, kedy sme mali na Slovensku hlavu štátu, za ktorú sme sa nemuseli hanbiť. A potom... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Aj o tom sú najbližšie voľby

„Keď sa však pozrieme na to, aký majú dnes tieto dva tábory dosah, dôveru u občanov, či kvalitu, prichádza do úvahy otázka, kto je dnes ten „hlavný prúd“. Predčasné voľby, sú aj o tom, či chceme na Slovensku médiokraciu. Či chceme, aby tu úzka skupina ľudí, ktorých finančné zdroje sú nejasné a častokrát pochádzajú zo zahraničia, ovládala spoločenské prostredie a politiku Slovenska cez svoje médiá,“ zdôrazňuje Gašpar s tým, že on sám na vlastnej koži zažil mediálny lynč a za zachovanie slobody slova urobí všetko, čo bude môcť.

„Aby bola zachovaná sloboda slova VŠETKÝCH médií, aby bola legislatívne upravená zodpovednosť novinárov za svoje články (a to nie len hmotno-právna), ale najmä, aby bol vytvorený konkrétny právny, finančný a regulačný rámec pre všetky médiá na Slovensku,“ uzatvára Gašpar, ktorý bol hosťom v online vysielaní u človeka, ktorý má s prácou hlavného prúdu rovnako bohaté skúsenosti.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik