Šimko je o hlavu kratší
19 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Keď nastúpila úradnícka, teda prezidentkina vláda, mnohí sa podľa Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) domnievali, že v bezpečnostných zložkách prestane platiť to, aké má kto oblečené politické tričko, ale nastúpi zákon. Šutaj Eštok vo svojom videu ešte v predvečer odvolania ministra vnútra hovorí o reálnej možnosti, že prezidentka Ivana Šimka "zruší". Prešlo pár hodín a je to realita.

Prezidentkou poverený predseda vlády Ľudovít Ódor bez dôvery parlamentu a v opakovanom poverení od prezidentky oznámil, že " dnes požiada prezidentku o odobratie poverenia ministrovi Ivanovi Šimkovi."

Omyl

Ešte začiatkom júla pár riadkov na facebooku prezidentkinho ministra Ivana Šimka vyvolalo doslova búrku. V statuse Šimko hovoril o tom, že polícia môže mať ruky rozviazané len v medziach zákona a nesmie tu mať absolútnu moc. Polícia sa podľa neho musí zodpovedať konkrétnemu ministrovi, pretože ten sa zodpovedá občanom.

„Minister Šimko si dovolil povedať, že policajti tu nemajú mať eldorádo a že musia dodržiavať zákony,“ konštatuje Šutaj Eštok s tým, že policajný prezident Hamran na ministra, svojho nadriadeného, zorganizoval mediálny lynč, ktorý poslanec prirovnáva k päťdesiatym rokom. Šutaj Eštok už v predvečer odvolania ministra vnútra hovorí o informáciách, že Ivan Šimko by mal byť prezidentkou "zrušený". 

Studená sprcha pre OĽaNO (VIDEO)
V stredu (12. júla) na tlačovej besede (TB) vrcholní predstavitelia OĽaNO upozornili, že nesúhlasia s názorom prezidentkinho ministra Ivana Šimka, ktorý publikoval nedávno na sociálnej sieti. Reagovali aj opoziční poslanci, o ktorých stranách bola... Čítať ďalej
12 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Sloboda slova sa neopláca

„Krik spustili“ Igor Matovič a Roman Mikulec, vedenie polície (Štefan Hamran a jeho dvaja viceprezidenti, ale aj riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko, poverený šéf policajnej inšpekcie Peter Juhás...) pohrozili odchodom zo svojich pozícií. Dnes je jasné, že prezidentka odvoláva Ivana Šimka z postu povereného ministra vnútra.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik