Prezidentkin dar premiérovi - celá polícia k ruke
19 | 07 | 2023 I Ivan Brožík/ TA SR

Prezidentka Zuzana Čaputová poverí popoludní riadením rezortu vnútra premiéra Ľudovíta Ódora. Zároveň odoberie poverenie Ivanovi Šimkovi. TASR o tom informovali z prezidentskej kancelárie.
Odobratie poverenia Šimkovi navrhol prezidentke premiér. Zdôvodnil to naštrbenou dôverou medzi Šimkom a vedením polície.

Šimko je (bol) súčasťou vlády odborníkov poverenej vládnuť do zostavenia nového kabinetu po septembrových predčasných parlamentných voľbách. Keďže ide o dočasne poverenú vládu, nemožno ho odvolať. Po zbavení poverenia ho môže nahradiť niektorý z aktuálnych členov vlády.

Časť štátu začala riadiť polícia (VIDEO)
Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini na stredajšej tlačovej besede sa namiesto narastajúcej chudobe venoval odvolaniu ministra vnútra. Upozornil, že dnes sa na Slovensku stalo niečo nevídané – ozbrojená zložka štátu si vynútila odvolanie... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik