Intelekt urážajúca demagógia pani prezidentky
19 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Demagógia je politický spôsob manipulovania ľuďmi. Klamné a pôsobivé rečnícke vystupovanie je využívané na získanie (udržanie) vplyvu, politickej podpory a moci. Nechápem, prečo sa demogógie dopúšťa na vlastnom národe hlava štátu. A principiálne ju odmietam.

V našej spoločnosti máme dlhodobý demokratický konflikt medzi mocenskými politickými mimovládkami, ktorých politickým „danajským darom“ Slovensku je aj prezidentka a celé jej Progresívne Slovensko a ktorých politickým nástrojom je mainstream, platený z mimovládnych zdrojov domácich i zahraničných. Vlastne, ide o nedemokratický konflikt, lebo o moci v zastupiteľskej demokracii rozhodujú iba voľby a nie neustále priebežne mimovládky s ich politickými aktivistami, hoci aj v detašovanej funkcii hlavy štátu.

Definícia demagógie

Typické prostriedky pre demagógiu sú prekrúcanie faktov, vytrhávanie z kontextu, špekulácia so záujmami a túžbami ľudí, apelovanie na ich prízemné pohnútky a predsudky, lživé prísahy (napríklad o nadstraníckosti či neutrálnosti v politike) a nereálne sľuby a súčasne klamlivé osočovanie protivníkov, vyvolávanie strachu a podobne. Poďme si teda tento úvod „rozmeniť na drobné“.

Lož alebo neskrývaná hlúposť?

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová najnovšie hovorila so splnomocnencom (ňou vymenovanej) vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Filipom Vagačom (inak povedané, vrchným veliteľom mimovládok) o útokoch na mimovládny sektor. V rámci toho poukázala aj na konšpirácie a vyhrážky, ktoré sa rozmohli počas predvolebnej kampane. Informovala o tom na sociálnej sieti. „Namiesto legitímnej diskusie o tom, kde sú hranice úloh, ktoré má zabezpečovať štát, a kde je naopak efektívnejšie využiť kapacity občianskeho sektora, sa v kontexte predvolebnej kampane rozmnožili konšpirácie, kádrovanie a vyhrážky,“ napísala hlava štátu.

Prečo prezidentka konšpiruje a zavádza

Použijme jej slovník – zakonšpirovala si hlava štátu,. Prečo? Ona totiž argumentovala tým, že „bez mimovládnych organizácií by bolo menej mimoškolských aktivít pre mladých ľudí či nižšia dostupnosť kvalitnej starostlivosti pre pacientov či seniorov. Ťažšie by sme zháňali dobrovoľníkov pri humanitárnych situáciách, poznali by sme menej korupčných káuz a ľudských práv niektorých obyvateľov Slovenska by sa nemal kto zastať.“ Lenže, tu ide o demagogickú lož, sprostú a primitívnu lož, lebo každý občan našej vlasti vie, že ak sa spomínajú v jednom kontexte mimovládky a ich vplyv na politiku, určite nejde o tie, ktoré sa napríklad starajú o opustených psov. Alebo zvládajú humanitárne situácie či zabezpečujú starostlivosť o seniorov. Prezidentka v tomto jednoznačne konšpiruje, dezinformuje, zavádza a šíri hoax, teda nepravdu. Je ešte jedna možnosť – možno je na tom so schopnosťou pochopiť politickú realitu naozaj tak zle.

U mňa definitívne skončila aj s jej armádou manipulátorov

Odmietam rešpektovať hlavu štátu, ktorá prinajmenej demagogicky zavádza, dezinformuje a politicky vydiera. Ktorá vyvoláva strach pseudoargumentom, že sa nebude mať kto starať o prestarnutých občanov, ak sa urobí poriadok z politickými a politizujúcimi mimovládkami. Odmietam túto doktrínu slepej nenávisti voči všetkému a každému, kto má iný názor, ako povolili mať a hlásať mocenské mimovládky. Nech ju demagogicky šíri ktokoľvek, hoci aj hlava štátu, alebo všetci samozvaní majitelia zemegule a priľahlých galaxií.

Chmelár o HANBE predstaviteľov štátu: Takí IGNORANTI nemajú vo funkciách čo robiť!
Politický komentátor a historik Eduard Chmelár na svojom facebooku uverejnil úvahu o výročí prijatia Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky. Chmelár si myslí, že oslavy štátnych sviatkov a pamätných dní by mal zabezpečovať samotný štát a... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik