Časť štátu začala riadiť polícia (VIDEO)
19 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini na stredajšej tlačovej besede sa namiesto narastajúcej chudobe venoval odvolaniu ministra vnútra. Upozornil, že dnes sa na Slovensku stalo niečo nevídané – ozbrojená zložka štátu si vynútila odvolanie ministra.

Policajný štát - otvorene

„Dnes sme sa stali svedkami niečoho unikátneho, že na želanie policajtov, na želanie ozbrojenej zložky tohto štátu, ktorá má poslúchať a plniť úlohy vlády SR, je nakoniec odvolaný minister vnútra, ktorý je autoritou nad touto zložkou a ktorý ju má riadiť a dohliadať na ňu,“ konštatoval Pellegrini.

Pellegrini zároveň nechápe, že celej situácií sa podvoľuje aj prezidentka Čaputová, ktorá nátlaku nemala podľahnúť. Nezaznel pritom jediný argument, podľa ktorého Šimko mal byť odvolaný.

Vzrastie obava z manipulácie volieb

Pellegrini považuje odvolanie povereného ministra vnútra dva týždne pred voľbami za absolútny hazard s dôverou obyvateľstva v demokratické princípy na Slovensku. Toto vyvolá ďalšiu obrovskú vlnu nedôvery a obáv, za čo znovu preberá zodpovednosť prezidentka Čaputová, pripomína predseda Hlasu, podľa ktorého Šimko mal pri prvom probléme odvolať Hamrana, ktorý si má robiť svoju prácu, nie politiku.

Šimko je o hlavu kratší
Keď nastúpila úradnícka, teda prezidentkina vláda, mnohí sa podľa Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) domnievali, že v bezpečnostných zložkách prestane platiť to, aké má kto oblečené politické tričko, ale nastúpi zákon. Šutaj Eštok vo svojom videu ešte... Čítať ďalej
19 | 07 | 2023 | Eka Balašková
?session=true

Šutaj Eštok a tri skutočnosti

Matúš Šutaj Eštok pripomína, že dnešné odvolanie ministra vnútra znamená tri skutočnosti: v bezpečnostných zložkách fungujú skupiny, manipulujúce rozhodovanie v štáte a je zjavne krytá aj stranou PS.

Druhou skutočnosťou je fakt, že títo ľudia sú schopní urobiť všetko pre ochranu „chránenej zveri“, teda čurillovcov. Sú to podľa Šutaj Eštoka ľudia, ktorí krivili spravodlivosť a usilovali sa o kriminalizáciu polície.

Poslednou skutočnosťou je fakt, že dnešným dňom je prezidentka a strana PS plne zodpovedná za to, čo sa v bezpečnostných zložkách bude diať.

Podľa informácií Hlasu-SD špeciálny prokurátor Lipšic navštívil prezidentku s účelom ovplyvniť dianie okolo ministra Šimka a prezidenta PZ. 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik