POZOR! AJ SUPERCELY AJ VEĽKÉ KRÚPY
18 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

V stredu sa môžu (19. 7.) na Slovensku vytvárať aj supercely a priniesť veľké krúpy. Počasie čiastočne ovplyvní rozsiahly búrkový systém nad Alpami. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

"V priebehu noci sa vlhší a labilnejší vzduch dostane aj ďalej nad naše územie, predovšetkým západnú polovicu, zajtra aj nad zvyšok Slovenska," uviedol SHMÚ. Prehánky a búrky sa tak podľa ich slov postupne vyskytnú aj inde.

"Pričom vplyvom silného výškového prúdenia sa môžu opäť vytvárať aj supercely a priniesť veľké krúpy, ale i prívalový dážď a downbursty," doplnil.

Priblížil, že na severnom okraji búrkového systému sa vytvorila búrka, ktorá sa odkláňa od smeru systému viac vľavo a postúpi i na Podunajskú nížinu. "Výrazne zosilnela, a sú tak pravdepodobné aj väčšie krúpy, no aj silný nárazový vietor a prívalový dážď," podotkol ústav.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik