Trump: KONIEC, DOHODNITE SA, poviem Zelenskému. Putina pritlačím. Do 24 hodín hotovo
17 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Bývalý prezident USA Donald Trump vysvetlil v rozhovore pre Fox News svoj plán na zabezpečenie mieru na Ukrajine do 24 hodín od svojho nástupu do Bieleho domu. Ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému aj ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi by odporučil uzavrieť dohodu. Oboch ich dobre pozná. Trump pripomenul, že za jeho vlády by sa ruská invázia na Ukrajinu nestala, informujú české Parlamentní Listy.

"Vojna na Ukrajine by sa nikdy nestala, keby som bol prezidentom," vyhlásil v nedeľu o 9. hodine (EDT) v rozhovore pre televíznu stanicu Fox News s moderátorkou Mariou Bartimovou bývalý prezident USA Donald J. Trump. Rozhovor sa točil v jeho súkromnom golfovom klube v New Jersey, sám konanie rozhovoru oznámil prostredníctvom sociálnej siete Truth Social.

Biden nevie, čo sa deje

Svetových lídrov vrátane francúzskeho prezidenta aj ruského prezidenta Trump označil za inteligentné, ale zákerné osoby. Zároveň USA podľa Trumpa vedie prezident Joe Biden, ktorý nevie, čo sa deje. „Sú to múdri ľudia, vrátane Macrona z Francúzska, mohol by som vymenovať celý zoznam ľudí vrátane Putina. Títo ľudia sú múdri, tvrdí a všeobecne zákerní a sú na špičkovej úrovni. A my máme muža, ktorý nemá potuchy o tom, čo sa deje. Je to ten najnebezpečnejší čas v histórii našej krajiny,“ povedal Trump.

Ak by krajinu viedol Trump, nikdy by podľa jeho názoru nezačala ruská invázia na Ukrajinu a zároveň by nenechal ďalej eskalovať konflikt ohľadom Taiwanu. „Nič z toho by sa nestalo. Po prvé by sme nemali infláciu, ale nestala by sa nikdy Ukrajina ani Taiwan, ktorý sa v určitom okamihu pod vedením tejto skupiny stane,“ povedal.

Orbán, Biden, zdroj: Getty Images

Do 24 hodín

Trump dodal, že si za svojich čias vo funkcii bol vedomý, že čínsky prezident Si Ťin-pching „má rád“ Taiwan, rovnako ako ruský prezident Vladimír Putin „mal rád“ a chcel Ukrajinu. Keď bol však vo funkcii, nikto z týchto prezidentov si nedovolil nič urobiť. „Ale so mnou ako prezidentom tento krok nikdy neurobili,“ povedal s tým, že sankcie za jeho prezidentského obdobia boli voči Rusku najtvrdšie v histórii.

Ďalej Trump vyhlásil, že on sám by bol schopný vojnu na Ukrajine vyriešiť za menej ako 24 hodín od nástupu do Bieleho domu. S ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským sa dobre pozná, rovnako ako pozná Putina. „Poznám Zelenského veľmi dobre a Putina poznám ešte lepšie. A mám s nimi dobrý vzťah. Povedal by som Zelenskému: koniec, musíte uzavrieť dohodu. Putinovi by som povedal, že ak sa nedohodne, tak mu dáme, čo preto,“ vysvetlil svoj plán. „Ja tú dohodu uzavriem počas jedného dňa,“ sľúbil bývalý prezident a kandidát na prezidenta USA 2024 Donald Trump.

Keď oslobodia Krym, potrestajú kolaborantov!
Po deokupácii Krymu môže Ukrajina postaviť pred súd asi 10 tisíc kolaborantov. Potrestá tých, ktorí spolupracovali s ruskými úradmi, no nebude trestať tých, ktorých považuje za „obete“ okupácie. Už to pripravujú Zástupkyňa prezidenta Ukrajiny... Čítať ďalej
16 | 07 | 2023 | Milan Laca

Ostro sledované voľby 

Voľby prezidenta Spojených štátov amerických sú určené na deň 5. novembra 2024. Má sa jednať o 60. voľbu prezidenta USA, ktorý do funkcie nastúpi 20. januára 2025. Za Republikánsku stranu ohlásil svoju kandidatúru vrátane Trumpa aj guvernér Floridy Ron DeSantis a za Demokratickú stranu potom Robert F. Kennedy junior - syn Roberta Kennedyho a synovec Johna. F. Kennedyho.

Pred štyrmi rokmi sa stal prezidentom kandidát Demokratickej strany Joe Biden s viceprezidentkou Kamalou Harrisovou.

Trump ešte nepotvrdil svoju účasť v prvej debate republikánskych kandidátov v auguste tohto roku. Moderátorke na otázku ohľadom svojej účasti v debate odpovedal, že vzhľadom na jeho veľký náskok, ktorý má teraz pred ostatnými republikánskymi kandidátmi, by vlastne nebolo fér voči nemu, dovoliť im klásť mu otázky. Spomenul navyše, že ani bývalý republikánsky prezident Ronald Reagan sa na podobnej debate nezúčastnil. V prieskumoch Trump podľa svojich slov získava medzi 50 až 60 percentami.

Podľa americkej webovej stránky FiveThirtyEight , ktorá sa zameriava na analýzu prieskumov verejnej mienky, mal k 14. júlu Donald Trump 49,7 % a Ron DeSantis 21 %. Ostatní republikánski kandidáti sa nedostali nad 10 %.

LEN ŽENY, NIE TRANS, povedala Martina Navrátilová. A MÁ VEĽKÝ PROBLÉM!
Svetový pohár žien FIFA začína 20. júla a medzi mnohými športovcami sa stáva stále diskutovanejšou témou začlenenia transgender atlétov do ženských športov. Zástancovia LGBT hnutia sú toho názoru, že transgender ženy sú skutočné ženy, nikomu tak... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik