Rusko USA a Veľkej Británii: Ťahajú za nitky teroristický režim v Kyjeve! ČAKAJTE ODVETU ZA ÚTOK NA KRYMSKÝ MOST!
17 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Teroristický útok na Krymský most uskutočnili špeciálne služby Ukrajiny, USA a Veľkej Británie. Odvetný úder treba uskutočniť na infraštruktúru všetkých páchateľov. Pre agentúru TASS to uviedol bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev. "USA a Spojené kráľovstvo [efektívne] riadia túto štátnu teroristickú štruktúru," zdôraznila Maria Zacharová. 

Kyjevský režim je teroristický režim pod skrytou správou Washingtonu a Londýna, ktorý vykazuje všetky znaky medzinárodnej organizovanej zločineckej skupiny, napísala v pondelok hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová na svojom telegramovom kanáli v komentári k poslednému útoku na Krymskom moste.

"Dnešný útok na Krymský most vykonal kyjevský režim. Tento režim je svojou povahou teroristický a má všetky znaky medzinárodnej skupiny organizovaného zločinu. Rozhodnutia prijímajú ukrajinskí vládni a vojenskí predstavitelia za priamej účasti USA a Británie agenti tajných služieb a politické osobnosti. USA a Spojené kráľovstvo [v skutočnosti] riadia túto štátnu teroristickú štruktúru,“ zdôraznila.

Ruský národný protiteroristický výbor v pondelok agentúre TASS povedal, že dva ukrajinské povrchové bezpilotné lietadlá podnikli teroristický útok na Krymský most, v dôsledku čoho bola poškodená vozovka mosta, dvaja dospelí boli zabití a maloleté dieťa bolo zranené. Na mieste nehody pracujú záchranári. Orgány činné v trestnom konaní vykonávajú všetky potrebné opatrenia.

zdroj: Getty Images | Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová

Teroristický útok a cynická reakcia Ukrajiny na tragédiu rodiny Kulikových

Rusko očakáva, že medzinárodné spoločenstvo primerane zhodnotí teroristický útok na Krymskom moste, uviedlo ruské ministerstvo zahraničia.

"Ruské ministerstvo zahraničných vecí dôrazne odsudzuje teroristický útok na Krymský most, ktorý je čisto civilným zariadením. Očakávame, že medzinárodné spoločenstvo a špecializované multilaterálne štruktúry budú zásadové a náležite posúdia tento najnovší zločin spáchaný ukrajinskými orgánmi," dodal. “ uviedlo v pondelok ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení.

Ministerstvo zdôraznilo, že vyhlásenia predstaviteľov kyjevského režimu po útoku na Krymský most potvrdili zapojenie ukrajinského politického vedenia a spravodajských služieb do teroristického činu. "Ešte cynickejšia a monštróznejšia bola reakcia viacerých ukrajinských poslancov na tragédiu rodiny Kulikových. Začali sa vysmievať z jednoduchého ľudského smútku, a tak umožnili vyvodiť závery o úrovni morálneho a psychologického vývoja týchto politických osobností v Kyjeve," dodali ruskí diplomati.

ÚTOK na Krymský most: Čo zatiaľ vieme? (VIDEO, FOTO)
Ruská tlačová agentúra Tass s odvolaním sa na krymské úrady uviedla, že v dôsledku útoku na krymskom moste boli zabití dvaja ľudia a zranené dieťa. Uviedla, že dieťa prevezú do ruskej Krasnodarskej oblasti leteckou záchrannou službou. Informuje The... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Ministerstvo zahraničných vecí tiež uviedlo, že v súvislosti s teroristickým útokom bolo začaté trestné stíhanie a vyjadrilo presvedčenie, že páchatelia útoku na Krymský most "budú identifikovaní a neuniknú spravodlivosti". "Ak sa odhalí západný pôvod povrchových dronov, ktoré zaútočili na most, ako aj úloha západných krajín pri plánovaní, sponzorovaní a realizácii tejto operácie, potvrdí to ich spoluúčasť na teroristických aktivitách kyjevského režimu," uviedlo ministerstvo. 

"Poškodenie povrchu vozovky Krymského mosta v dôsledku teroristického útoku bude čo najskôr opravené. Všetky pokusy narušiť dopravné spojenie s polostrovom a odtrhnúť Krym od zvyšku Ruska sú zjavne neuskutočniteľné," uzavrelo ministerstvo zahraničných vecí.

Medvedev vyzýva na reakciu na útok na Krymský most - vyhľadať a vyhladiť ich komplicov!
„Zlikvidovanie najvyšších veliteľov teroristických jednotiek je kľúčové,“ povedal politik. Podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev v pondelok po poslednom útoku na Krymský most naliehal na svoju krajinu, aby použila silu, ako aj cielené a opatrenia proti teroristom.
Podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev, zdroj: Getty Images

 

"Globálne výsledky a naše vlastné skúsenosti ukazujú, že neexistujú žiadne medzinárodné sankcie alebo varovanie pred teroristami. Rozumejú iba jazyku sily. Mali by sa podniknúť iba cielené a dosť neľudské kroky," napísal Medvedev vo svojom telegrame. kanál.

Preto, pokračoval Medvedev, "ich vlastné domy a domy ich príbuzných by mali byť vyhodené do vzduchu", keď vyzval na úsilie "vyhľadať a vyhladiť ich komplicov". Nápad súdiť páchateľov odmietol ako otrepaný. „Zlikvidovať najvyšších veliteľov teroristických jednotiek je kľúčové,“ povedal politik a označil misiu za „ťažkú, ale možnú“.

Večerné stretnutie Putina ku Krymskému mostu bude  priamo vysielané

Podľa agentúry TASS sa očakáva, že okrem iného bude obsahovať reportáž podpredsedu vlády Marata Chusnullina z miesta činu. Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov uviedol, že večerné stretnutie hlavy štátu Vladimira Putina o situácii s Krymským mostom bude odvysielané v priamom prenose.

Útok dronu na Krymský most

Ukrajinské sily použili v pondelok v skorých ranných hodinách dva povrchové drony na teroristický útok na Krymský most, uviedol pre agentúru TASS Národný protiteroristický výbor. Ruský vyšetrovací výbor začal trestné konanie podľa článku „Teroristický čin“. Teroristický útok mal za následok smrť dvoch dospelých, manželského páru z Belgorodskej oblasti, a zranenia ich maloletého dieťaťa. Poškodil sa aj povrch vozovky mosta. Doprava na moste je od rána pozastavená. Vlaková doprava je už obnovená a premáva trajekt. Osobné autá budú čoskoro môcť prechádzať na pevninu z Krymu trajektom, ale nákladné autá musia ísť severnou pozemnou obchádzkou cez nové regióny.

Ukrajinská RADOSŤ Z ÚTOKU na Krymský most (VIDEO)
Ukrajinci sa priznali! Bezpečnostná služba a námorníctvo poškodili Krymský most. Hoci ešte pred pár hodinami Ukrajinci obviňovali Rusko, že útok bol zinscenovanou provokáciou Moskvy. "Incident by mohol byť aktom provokácie Moskvy," povedala... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik