Rafaj o Dzurindovi: Miki si myslí, že Slováci TRPIA AMNÉZIOU!
17 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Rafael Rafaj, predseda Odborného tímu Republiky pre kultúru a médiá a kandidát na poslanca parlamentu, sa na sociálnej sieti vyjadril k oslavám 180. výročia kodifikácie spisovnej slovenčiny, ktoré sa konali 16. júla 2023 v Hlbokom. Reagoval aj na vyjadrenia Dzurindu.

Predstavitelia štátu chýbali

„V Hlbokom sa v nedeľu zišli rodoľubi, národovci, vlastenci, matičiari... jednoducho Slováci, ktorí cítia národne, slovensky a slovenčina je pre nich ľúbozvučná materčina, najkrajšia reč na svete,“ píše Rafaj. Podľa Rafaja je však smutné a je veľkou hanbou, že oslavy slovenčiny, ktorá je štátnym jazykom Slovenskej republiky, boli bez účasti oficiálnych reprezentantov Slovenskej republiky.

„Tiež som tam nevidel nikoho z akože z „najslovenskej strany“, hoci niektorí ma zdravili ako predstaviteľa SNS... Tak som musel veci naprávať na pravú mieru,“ uviedol ďalej Rafaj.

Rafaj ďalej píše, že na ceste na podujatie počúval v aute rádio, pričom ho skoro „vystrelo“ pri slovách o „bajkeroch“ a o tom, že kto si „si chce užiť jazdu na bajkoch, mal by ísť na Liptov“.

„Žiaľ, opäť tá liberálna zakomplexovanosť držať sa spisovnej slovenčiny. Ale aj na tento zlozvyk, ktorý sa najmä cez korporátne médiá šíri ako burina, máme pripravený efektívny povolebný recept,“ konštatuje Rafaj.

Rafael Rafaj: Túto satanskú pyramídu treba zastaviť
Rafael Rafaj (hnutie Republika) sa tentokrát zameral na citáty vplyvných svetových osobností, hovoriacich o „depopulácii“. Rafaj depopuláciu vysvetľuje ako cielenú redukciu, podľa citovaných osobností premnožených ľudí. „To je výkladná skriňa... Čítať ďalej
16 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Máme byť na čo hrdí

Politik ďalej píše, že do Hlbokého prišli piati členovia Odborného tímu pre kultúru a médiá hnutia Republika. Spolu s nestorom slovenského folklóru Štefanom Zimom vyjadrili svoje postoje k slovenčine, zasadené aj do minulosti, aj do súčasného diania, „lebo máme byť, bratia Slováci, na čo hrdí“. Podľa Rafaja to treba pripomínať, lebo na Slovensku je to tak, že keď sa my, Slováci, nepochválime, tak to nik za nás neurobí. Faktom „obrovskej hrdosti“ podľa politika je, že zápas o vlastné bytie, jazyk a zvrchovanosť siahajú až do éry Veľkej Moravy k svätým Cyrilovi a Metodovi.

„Tak prečo sa teraz opäť opúšťame? Prečo sa mnohí hrajú na niečo onakvejšie? Naša reč je predsa duch (Štúr). Viem, v ére anglosaského konzumu, je duch vyháňaný matériou a sprostosťou tých, čo si o sebe namýšľajú, že sú vraj pokroková „elita“. Omyl, vážení, skutočný výkvet bol a je len v národe, a teda aj v slovenčine,“ myslí si Rafaj.

"Sláva rodu, sláva všetkým Slovákom a vďaka skvelej, dravej i obetavej generácii štúrovcov za poklad menom spisovná slovenčina,“ zakončuje Rafaj svoj príspevok.

Želania Milana Kuriaka. Na kúpaliskách cudne, slušne...Žiadne miniatúrne trojuholníky
Milan Kuriak z OĽaNO vyslovil želanie. Bol by veľmi rád, keby ženy boli viac cudné na kúpaliskách a pri slnení a je presvedčený, že tolerancia by mala fungovať aj pri odhaľovaní sa. "Cudnosť, slušnosť a čistota v obliekaní patri aj k dnešnej dobe,"... Čítať ďalej
16 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Dzurinda si myslí, že Slováci trpia amnéziou

Rafaj reagoval aj na vyjadrenia Dzurindu: "No keď už si aj Dzurinda prihrieva polievočku na súčasnom úpadku, musí byť so Slovenskom veľmi zle. No ešte horšie je, že to hovorí ten, kto ho odštartoval totálnym výpredajom zlatých vajec slovenskej ekonomiky do cudzích rúk, kto presadzoval liberalizačné balíčky, čiže odzbrojoval slovenskú ochranu pri neporovnateľných platoch ku "európskym cenám", ktorého vláda schvaľovala "úsporné balíčky" a šokovú devalváciu koruny," pripomína.

"A on sa ešte pochváli, že peňeži z výpredaja išli na dôchodkovú reformu (rozumej II. pilier, kde realita a očakávania sa vzďaľujú od seba rýchlejšie ako svetlo) a na "zdravotnú reformu" liberála Zajaca - tiež to dal na kukučku -labáky, záchytky a ďalšie likratívne vajcia sú v súkromnom hniezde...

Tak to má Miki teda odvahu, ak Slováci nemajú amnéziu pamäti, a to dúfam, že veru nie," uzavrel.

Sudca Dalibor Miľan exkluzívne pre HD: JE ROZHODNUTÉ! Sudca "antirúškar" sa vracia do práce... A mainstream MLČÍ
Po dvoch rokoch sa sudca, ktorý si v pojednávacej miestnosti odmietol nasadiť rúško, od Najvyššieho správneho súdu v piatok, 14. júla, dočkal spravodlivosti. Mainstream je však ticho. Rozhodnutie senátu pod vedením Juraja Vačoka je pritom jasné.... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik