Uhorková sezóna? NEVADÍ! MATOVIČ a jeho NOHSLEDI urobili zo statusu ministra Šimka PSEUDOKAUZU!
17 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Matovič potreboval "uhorkovú aféru" a tak si vymyslel kauzu. Média potrebujú aj cez leto motivovať čitateľov, aby čítali ich texty a tak "uhorkovú aféru" naďalej živia. Skonštatoval to na margo konfliktu medzi ministrom vnútra Ivanom Šimkom a policajným prezidentom Štefanom Hamranom politológ Jozef Lenč. 

Podľa Lenča potreboval líder OĽaNO Igor Matovič „uhorkovú aféru“ a tak si vymyslel kauzu. „Média potrebujú aj cez leto motivovať čitateľov, aby čítali ich texty a tak "uhorkovú aféru" naďalej živia. Špecificky aktívne v kreovaní vlastných hoaxov v tomto smere pracuje redakcia .tyždeň, ktorá sa rozhodla celú kauzu posunúť do roviny toho, kto vlastne môže za nomináciu Ivana Šimka - samozrejme za to nemôže prezidentka a tak rozohrali hru s Ivanom Miklošom (text Martina Mojžíša). SME zas naďalej živí lož o tom, že Šimko vraj napísal, aby bola polícia "pod kontrolou politikov" (Ranný brífing Ivety Straňákovej),“ uviedol Lenč.

Lenč konštatuje, že policajti nikdy nepatrili k tým ľuďom, ktorí rozumeli písanému textu. Rovnako to podľa neho platí aj pre Igora Matoviča a jeho „nohsledov“ a závislé osobnosti. „Nečudo, že práve títo spravili zo statusu ministra Šimka pseudo kauzu. Kauzu, ktorej podstata sa skrýva v pochopení a rozlíšení pojmov "pod kontrolou politiky", "pod politickou kontrolou", resp. "pod kontrolou politikov",“ píše Lenč.

Policajti, politici a novinári s tým majú zdá sa naďalej veľký problém,“ tvrdí Lenč a dodáva, že sa podľa neho ukazuje, že prepad v hodnotení čitateľskej gramotnosti nie je len problémom slovenského školstva a budúcnosti, ale „výrazne sa prejavuje i dnes a už teraz ovplyvňuje slovenskú politiku“.

Prezident Policajného zboru Štefan Hamran a exminister vnútra SR Roman Mikulec/TASR

V uplynulých dňoch médiá informovali o tom, že Štefan Hamran údajne zvažuje demisiu pre spor s ministrom vnútra Šimkom a pre jeho statusy na Facebooku. Hamranovi sa nepozdávali Šimkove vyjadrenia o práci vyšetrovateľov a o policajných kontrolách.

Kaliňák: Polícia nesmie byť závislá na Matovičovej vkladnej knižke (VIDEO)
Zdá sa, že aj odchod Štefana Hamrana z pozície policajného prezidenta sa stáva čoraz viac reálny. Už ho totiž nekritizuje len opozícia, ale o tom, že polícia nesmie robiť, čo sa jej zachce, hovorí aj prezidentkin minister Ivan Šimko. Prekvapil tým... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik