Spielberg bojuje tak URPUTNE proti globálnemu otepľovaniu, že si objednal novú obrovskú SUPERJACHTU (FOTOGALÉRIA)
17 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Známý americký režisér Steven Spielberg sa preslávil ako zanietený bojovník proti globálnemu otepľovaniu a klimatickej zmene. Sám sa rozhodol ísť príkladom a zo svojej prirodzenej skromnosti si objednal novú obrovskú jachtu zvanú Seven seas (Sedem morí). Jachta je 250 metrov dlhá a má výtlak 4500 ton. Loď poháňajú naftové motory, píše portál luxurylaunchec.com.

Takto ide príkladom?

Toto sú  tie príklady, ktoré pobádajú bežnú verejnosť, aby sa inšpirovala k záchrane planéty pred údajnou klimatickou zmenou a vzdala sa cestovania, kúrenia, áut, grilovania na záhrade, údenia klobás v domácej údiarničke atď… Otvorený klimatický aktivista Steven Spielberg prevzal svoju superjachtu v hodnote 250 miliónov dolárov – plavidlo s naftovým pohonom s hmotnosťou 4 444 ton, dokonca dlhšie ako futbalové ihrisko, s dvoma bazénmi, kinom a heliportom.

Na superjachtách je to tak, že keď na ne raz nastúpite, už nevystúpite. Nie doslova, ale metaforicky. Zostane vo vašom duchu, figuruje vo vašich dovolenkových plánoch a nikdy nebude lepší spôsob, ako si oddýchnuť. To môže byť dôvod, prečo Spielberg po predaji superjachty Seven Seas za 150 miliónov dolárov objednal ďalšiu jachtu Oceanco, nazývanú aj Seven Seas (pomenovanú podľa jeho siedmich detí). Pôvodný Seven Seas sa teraz volá Man Of Steel a vlastní ho kanadský oceliarsky miliardár Barry Zekelman.

Lodenica skúpa na slovo

Holandská lodenica podľa očakávania zostala neochvejne skúpa na identitu majiteľa. Napriek tomu netreba génia, aby uhádol, že loď s rovnakým názvom by mohla patriť len svetoznámemu režisérovi.

"Seven Seas odlišujú jej krásne proporcie a vynikajúce využitie prírodných materiálov a skla na palube, čo hosťom ponúka jedinečný zážitok z vonkajšieho pohľadu," uviedla lodenica. „Pod jedinečnými odbornými znalosťami a vedením laterálnych námorných architektov prešiel projekt rozsiahlym optimalizačným procesom, ktorý viedol k vynikajúcemu výkonu a výnimočným schopnostiam na mori.“

Čo možno očakávať od Seven Seas?

Plavidlo za 250 miliónov dolárov postavené v roku 2022 môže ubytovať 14 hostí v 7 apartmánoch s 30-člennou posádkou. Zatiaľ čo podrobnosti sú v tomto bode vzácne, Superyachtfan spozoroval veľký bazén na hlavnej palube a kúpeľný bazén na slnečnej terase. Keďže predchodca mal kajuty so skriňami, pracovným stolom, vlastnou kúpeľňou, hlavným salónikom veľkosti tanečnej sály, 17 televízormi, niekoľkými kúpeľmi a hviezdnym potápačským vybavením, nové rekreačné plavidlo nepochybne prinesie viac.

Superjachta Sedem morí, Cez Youtube / @Guy Fleury Photography
Steven Spielberg, foto: Getty Images
Steven Spielberg, foto: Getty Images
Steven Spielberg, foto: Getty Images
 
250-metrová jachta získava svoju silu z dvoch dieselových motorov MTU 20V 4000 M73L, ktoré umožňujú plavidlu maximálnu rýchlosť 20 uzlov. Seven Seas už zaznamenáva rekordy ako prvá jachta kompatibilná s LY3, ktorá má systém námornej evakuácie. Zatiaľ čo luxusné vybavenie je stále zahalené v tajnosti, môžeme sa uistiť, že tento mamut bude stáť zanieteného environmentalistu 25 až 30 miliónov dolárov v ročných prevádzkových nákladoch.
 

Spielberg tiež vlastní súkromné ​​lietadlo a množstvo nehnuteľností po celom svete. Za pripomienku stojí,  že Spielberg podporuje aj LGBT++ hnutie, masovú imigráciu, či rodovú agendu.

Krampol si neberie servítky: Už ma naozaj s*rú s tou Ukrajinou!
Jiří Krampol evidentne nepatrí medzi takzvaných slniečkárov. Známy herec sa nechal počuť, že už začína byť alergický na akúkoľvek zmienku o Ukrajine. Vojnou zmietanej krajine podľa jeho názoru Česká republika poskytuje až zbytočne veľkú pomoc,... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik