Ostré slová Michala Kaliňáka z HLAS - SD! Podpaľači asistujú hasičom
16 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Podpaľači asistujú hasičom," tvrdí Michal Kaliňák, zo strany HLAS - SD. Expert na samosprávu poukazuje na to, ako prívrženci OĽaNO, pôsobiaci v samosprávach mlčali, keď sa mali ozývať. Mlčali, keď sa schvaľovali zákony, ktoré ubližovali samosprávam a poslušne asistovali Matovičovi a Hegerovi.

Názor Michala Kaliňáka zverejnaný na sociálnej sieti preberáme v plnom znení.

Ubližovali mestám a obciam

Župani za OĽANO sa stavajú na stranu samospráv, ktoré tri a pol roka devastovali jazdci apokalypsy.

Je to hanebné a urážajúce dobré mravy.

Je to však priznaním toho, že ich politická stajňa systematicky ubližovala mestám, obciam a automaticky aj ľuďom.

Mlčali

Mlčali keď Igor Matovič s Eduardom Hegerom ubližovali samosprávam.

Mlčali keď ich odchovankyňa Veronika Remišová ničila regionálny rozvoj a eurofondy.

Mlčali pri každom zákone, ktorý robil zo samospráv bankomat.

Podpaľači samospráv

Erika Jurinová je dokonca lídrom kandidátky OĽANO a Jozef Viskupič (OĽaNO) v tesnom závese.

Pôsobia ako podpaľači, ktorí chcú asistovať hasičom. Ale nie kvôli škodám spôsobeným ich požiarmi, ale aby mohli v budúcnosti pri benzíne zase škrtať zápalkami.

Viskupič sa chystá prosiť prezidentku

ZMOS spolu so združením Samosprávne kraje Slovenska (SK8) budú trvať na svojej požiadavke kompenzácie zvýšených cien energií prostredníctvom otvorenia novely zákona o štátnom rozpočte na rok 2023 v skrátenom legislatívnom konaní a s touto požiadavkou sa obrátia priamo na pani prezidentku v pondelok 17. júla 2023 o 11:00 hod. prostredníctvom tlačového brífingu za účasti predsedu ZMOS Jozefa Božika a predsedu SK8 Jozefa Viskupiča.

Predseda ZMOS Jozef Božik dňa 13. júla aj napriek letnému dovolenkovému obdobiu zvolala štvrté online zasadnutie Rady ZMOS s cieľom prediskutovania a zaujatia stanoviska ZMOS k zrušeniu spoločného rokovania predsedu vlády SR zo zástupcami územnej samosprávy zo strany predsedu vlády SR. 

Plánované stretnutie zo strany predsedu vlády SR Ľudovíta Ódora, ktoré sa malo uskutočniť o 9:00 hod. na Úrade vlády SR bolo zrušené deň pred jeho konaním o 16:44 hod. Témou rokovania malo byť pokračovanie rokovaní v naplnení požiadavky samospráv na samospráv na kompenzáciám zvýšených cien energií v sume 108 mil. eur.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik