LEN ŽENY, NIE TRANS, povedala Martina Navrátilová. A MÁ VEĽKÝ PROBLÉM!
17 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Svetový pohár žien FIFA začína 20. júla a medzi mnohými športovcami sa stáva stále diskutovanejšou témou začlenenia transgender atlétov do ženských športov. Zástancovia LGBT hnutia sú toho názoru, že transgender ženy sú skutočné ženy, nikomu tak miesta v športe neberú. Svoje si o tom myslí česko-americká tenistka Martina Navrátilová, ktorá už roky neskrýva svoju homosexualitu, informujú české Parlamentní Listy.

Jednoznačné fyzické výhody transgender atlétov v ženských športoch

Začlenenie transgender atlétov do ženských športov je jedným z najdiskutovanejších a najspornejších tém v športe. Majstrovstvá sveta žien vo futbale FIFA má tento rok začať 20. júla na Novom Zélande, zúčastniť sa ho podľa Reuters má mnoho advokátov LGBT hnutia a účasti transgender atlétov v ženských športoch. Kritici tohto začlenenia tvrdia, že pokiaľ športovec prešiel mužskou pubertou, prepožičiava mu to fyzickú výhodu, ktorú zmena na ženské pohlavie nezmierňuje.

Medzi advokátov LGBT hnutia patrí aj bývalá americká futbalistka a olympijská medailistka Megan Rapinoeová, ktorá pôsobí v prospech rady LGBT organizácií bojujúcich proti homofóbii v športe. Rapinoeová spolu so svojou partnerkou, vyslúžilou hviezdou WNBA Sue Birdovou, patrí medzi 40 profesionálnych športovcov, ktorí v apríli podpísali list americkým zákonodarcom. V ňom sa postavili proti federálnemu návrhu zákona, podľa ktorého je v súlade s Hlavou IX (Title IX) nutné zakázať transgederovým športovcom zúčastňovať sa ženských a dievčenských športov, ktorú Bidenova administratíva navrhla minulý rok v apríli.

Arabi, Čečenci... Nemecké kúpaliská terorizované agresívnymi mužmi masturbujúcimi v bazénoch
Ani vlna horúčav, ktorá sužuje Európu, nestačí na to, aby udržala obľúbené verejné kúpele otvorené. Úrady totiž reagujú na rastúci prílev násilia, údajne zo strany migrantov, jednoduchým zatvorením zariadení financovaných z daní, informuje... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Trans ženy sú vraj skutočné ženy!

„Ako krajina sa snažíme ľuďom uzákoniť ich plnú ľudskosť,“ povedala Rapinoeová v rozhovore pre časopis Time, o ktorom informoval britský online denník The Telegraph . „Je obzvlášť frustrujúce, keď sa ženský šport obracia na zbraň. Aha, teraz nám záleží na spravodlivosti? Teraz nám záleží na ženskom športe? Je to totálna hlúposť. A ukážte mi transsexuálov, ktorí v športe hanebne využívajú to, že sú trans. To sa jednoducho nedeje,“ povedala. A že ona sama vidí transgender ženy ako skutočné ženy a aj z toho dôvodu predsa žiadnym ženám miesta v športe nezaberajú.

Rapinoeová skritizovala za ich názory o transgender atletoch v ženských športoch aj česko-americkú tenistku Martinu Navrátilovú a americkú moderátorku Sage Steelovú. „Nechcem o tom hovoriť zle. Vtipkovanie o trans ľuďoch vedie priamo k násiliu na trans ľuďoch, či už slovnému alebo inému. Keď o tom hovorí Martina Navrátilová alebo Sage Steelová či ktokoľvek iný, ľudia to nepočujú len v kontexte vrcholového športu. Hovoria si: ‚Po zvyšok života sa takto budem správať k trans ľuďom',“ pokračovala Rapinoeová.

FUJ!

Martina Navrátilová odpovedala na twitteri jedným slovom: „Fuj“. Táto osemnásťnásobná grandslamová víťazka sa na sociálnych sieťach často vyjadruje k politickým témam, ako je aj rasová rovnosť alebo práve jej názor na prebiehajúcu debatu o transgender osobách v športe. Navrátilová podľa serveru Tennisupdate zdieľa presvedčenie, že v ženských športoch by mali mať právo súťažiť iba biologické ženy.

Pre Reuters sa k tejto téme vyjadrila aj transgender žena Joanna Harperová, spisovateľka kanadského pôvodu. „Pokiaľ ide o FIFA, som pomerne optimistická, že aj FIFA bude pravdepodobne aj naďalej inkluzívna,“ vyjadrila svoje nádeje. „Čo sa týka rôznych regionálnych alebo národných futbalových organizácií, nie som nutne optimistická. Vo veľkej časti sveta majú trans ľudia jednoducho šťastie, že zostávajú nažive. Takže tieto krajiny nebudú mať trans futbalistov,“ povedala Harperová.

Musia zistiť správne pohlavie... Kde sme to dospeli?

Podľa pravidiel FIFA, ktoré boli prvýkrát zverejnené v roku 2011, sa môžu mužských súťaží zúčastniť iba muži a ženských iba ženy. Každá zo zúčastnených asociácií musí pred nomináciou do národného tímu zistiť správne pohlavie všetkých do úvahy prichádzajúcich hráčov.

Ukrajinský "oriešok" - ruské mínové polia
Najväčšou prekážkou ukrajinskej protiofenzívy sú mínové polia. Protiofenzíva Ukrajiny postupuje pomaly, keďže územia pred ruskými obrannými opevneniami sú husto zamínované. V predvečer protiofenzívy dostala Ukrajina od západných partnerov menej... Čítať ďalej
17 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik