Keď oslobodia Krym, potrestajú kolaborantov!
16 | 07 | 2023 I Milan Laca

Po deokupácii Krymu môže Ukrajina postaviť pred súd asi 10 tisíc kolaborantov.

Potrestá tých, ktorí spolupracovali s ruskými úradmi, no nebude trestať tých, ktorých považuje za „obete“ okupácie.

Už to pripravujú 

Zástupkyňa prezidenta Ukrajiny Tamila Taševová v rozhovore pre Newsweek vyhlásila, že predpokladá, že mnohí spolupracovníci utečú z Krymu pred vstupom ukrajinských obranných síl. Podľa nej už Ukrajina komunikuje s rôznymi rezortmi a svojimi občanmi na Kryme a vyzýva ich, aby podľa možnosti opustili polostrov, aby nespolupracovali s okupantmi.

Čo vraj chystá Putin
Bývalý americký rozviedčík odhaľuje Putinov náznak na ďalšie kroky na Ukrajine. Ritter: Rusko oslobodí Dnepropetrovsk, Charkov a Odesu. Obsadia niektoré mestá Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter v rozhovore pre kanál YouTube The... Čítať ďalej
16 | 07 | 2023 | Milan Laca

Trest ich neminie!

„Ak však zostanete a budete sa podieľať na nelegálnej okupácii a vojnových zločinoch spáchaných Rusmi, budete sa zodpovedať. Nebude to jednoduchý proces, takže už teraz pripravujeme právny rámec pre budúce súdne procesy, vrátane lustrovania bývalých úradníkov, ktorí sú občanmi Ukrajiny a spolupracovali s okupačnými správami. Minimálne na niekoľko rokov budú mať zákaz zastávať verejné alebo úradné funkcie.

... len asi 10 tisíc!

"Mnohých budú stíhať, ale nepôjde o milióny, či dokonca státisíce. Bude to možno 10 000", povedala Taševová. Zároveň poznamenala, že občania Ukrajiny, ktorí sa ocitli v okupácii a nespolupracovali s Rusmi, budú považovaní za obete okupácie a Ukrajina urobí všetko pre ochranu ich práv. "...A môžu nastať poľahčujúce okolnosti, mnohí z nich sa stali obeťami ruskej propagandy, zastrašovania a vyhrážok, ruského právneho systému a dokonca aj ruskej kultúry a jazyka. Toto všetko treba brať do úvahy," dodala Taševová.

Žiadna milosť!

Zároveň, podľa nej, nemožno vážne diskutovať o otázke amnestie, kým pokračuje „horúca fáza“ vojny. "Existuje obrovská požiadavka na spravodlivosť pre tých, ktorí viedli alebo sa podieľali na prenasledovaní civilistov, ktorí zabíjali a drancovali naše mestá, ktorí útočili na menšiny, ako sú krymskí Tatári. My musíme túto požiadavku splniť," uzavrela Tamila Taševová.

Poliaci v šoku! Ukrajinské obilie valcuje Poľsko
Poliakov šokovala situácia s ukrajinským obilím. Profesor Varšavskej univerzity Artyšak označil za šokujúce objemy dovozu ukrajinského obilia do Poľska. Obrovský nárast Artyšak v rozhovore pre denník Rzeczpospolita vyhlásil, že za celý minulý... Čítať ďalej
16 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme