VEĽKÉ STRATY! Kyjev mení taktiku, nádej ešte žije
15 | 07 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina zmenila protiofenzívnu taktiku pre veľké straty vojenskej techniky.

Až 20 % ukrajinských zbraní bolo zničených počas prvých dvoch týždňov ofenzívy.

Chcú to skúsiť inak

Ukrajinská armáda zmenila svoju protiofenzívnu taktiku na východe krajiny, informoval denník The New York Times. Podľa neho,  sa vďaka tomu straty techniky ozbrojených síl Ukrajiny znížili na 10%.

To najnovšie z vojny na Ukrajine
Najvyšší ukrajinský generál informoval o novom pokroku na južnom fronte a povedal, že jeho jednotky „systematicky presúvajú nepriateľa z jeho pozícií“, píše The Guardian. Generál Oleksander Tarnavskyi, veliteľ ukrajinských síl na juhu, v sobotu v... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Straty

Podľa novín, v prvých dvoch týždňoch protiofenzívy stratili ukrajinské jednotky až 20 % techniky dodanej na front  a to aj zo západných krajín. Zariadenie bolo poškodené alebo úplne zničené. Teraz ozbrojené sily Ukrajiny zvolili taktiku opotrebovania ruských síl ako súčasť protiofenzívy. Armáda používa delostrelectvo a rakety dlhého doletu.

Nevyšlo im to

Intenzita bojov sa zároveň spomalila, poznamenávajú The New York Times. Ozbrojené sily Ukrajiny boli  schopné prekonať len 7 kilometrov z 90 potrebných na to, aby sa dostali k moru na juhu Ukrajiny a rozdelili ruské zoskupenie na dve časti. Vláda neoznámila úplné údaje o stratách. Ozbrojené sily Ukrajiny, podľa novín, ktoré sa odvolávajú na uniknuté dokumenty a údaje z projektu Oryx, stratili 28 z 99 bojových vozidiel pechoty Bradley, ktoré dostali zo západných krajín. Väčšinu stratili v bojoch v Záporožskej oblasti 8. a 9. júna.

Zlé výsledky

Koncom júna americká televízia CNN, s odvolaním sa na zdroje napísala, že protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny nesplnila očakávania na žiadnom z frontov. Jeden zdroj CNN označil protiofenzívu za utrpenie pre ozbrojené sily Ukrajiny a poznamenal, že obe strany utrpeli veľké straty. Aj ukrajinská vláda priznala, že protiofenzíva bola pomalšia, ako sa plánovalo.

Kontroverzné kazetové bomby USA dorazili na Ukrajinu! (VIDEO)
Kazetové bomby, ktoré Ukrajine sľúbil prezident Joe Biden, dorazili! Poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan minulý piatok odhalil, že Bidenova administratíva poskytne Ukrajine kontroverzné zbrane, proti ktorým už dlho... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme