Slovenské veľvyslanectvo podporilo DÚHOVÝ FESTIVAL v Budapešti
16 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Slovenské veľvyslanectvo v Maďarsku sa pridalo k spoločnému vyhláseniu veľvyslanectiev k Budapeštianskemu festivalu hrdosti.

Slovenský veľvyslanec Pavol Hamžík zverejnil podporné vyhlásenie na sociálnej sieti. Vo vyhlásení sa píše, že podpísané veľvyslanectvá a kultúrne inštitúty vyjadrujú plnú podporu členom komunity LGBTQI+ v Maďarsku. Veľvyslanectvá uviedli, že ich znepokojujú právne predpisy a politická rétorika, ktoré prispievajú k stigmatizácii týchto ľudí, a to aj v súvislosti s Maďarskom.

Podobná situácia nastala v roku 2016, keď vtedajší veľvyslanec v Maďarsku Rastislav Káčer vyvesil na budovu slovenskej ambasády dúhovú vlajku. Káčer vtedy svoj krok nekonzultoval s vtedajším ministrom zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom.

V Rusku si pohlavia meniť nebudú
Ruský parlament prijal zákon, zakazujúci zmenu pohlavia. Štátna duma schválila v záverečnom čítaní zákon o zákaze zmeny pohlavia. Široká zhoda... Návrh zákona predložili v máji poslanci všetkých piatich frakcií Dumy, na čele s jej predsedom... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik