Pavol V. Podolay: Zelenského bolí hlava
18 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Niekdajší nemecký poslanec Podolay sa tej Zelenského bolesti hlavy vôbec nečuduje. Myslí si totiž, že ukrajinský prezident bol naivný a na celej čiare prehral so všetkými masťami mazaným západom.

Podolay si myslí, že Nato sa vo Vilniuse elegantne zbavilo Ukrajiny a posunulo ju krajinám G7, ktoré si ju veľmi rady rozporciujú tak, že z nej ostanú len dlhy. Podľa Podolaya si už aj západ pripúšťa, že sankcie proti Moskve nefungujú a že sa zrejme blíži koniec dolára ako svetovej meny. Krajiny G7 Ukrajine sľúbili pomoc, majú však aj podmienky. Maďarský premiér Orbán súhlasí s Podolayom – Ukrajina stratila suverenitu.

Mal ostať pri herectve

Podolay tvrdí, že Zelenskyj dopadol presne tak, ako dopadnú diletanti v politike.

„Mal radšej ostať pri herectve. NATO sa na summite elegantne zbavilo Ukrajiny a prehodilo ju do rúk skupiny G7,“   konštatuje Podolay, podľa ktorého je Ukrajina už len ekonomickou záťažou a je najvyšší čas sa jej zbaviť. Poukazuje tiež na fakt, že zoskupenie G7 nie je bezpečnostná, ale ekonomická aliancia.

Porošenko VYTOČENÝ ako sánky v lete: NATO sa zbavilo NECHCENEJ PRÍŤAŽE - Ukrajiny (VIDEO)
NATO sa zbavilo nechcenej príťaže Ukrajiny a prehodilo ju do rúk skupiny G7! Tá ošklbe Ukrajinu až na kosť bez toho, aby sa Ukrajina akokoľvek priblížila členstvu v NATO. Toto bola nosná myšlienka Porošenkovho emotívneho prejavu. Porošenko... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Ako to teda má vyzerať

„Skupina G7 bude Ukrajinu porciovať tzv. čiastkovými úpismi, ktoré budú kryté veľkými súkromnými západnými fondmi. Jedným z najväčších veriteľov Ukrajiny sa stane americký hedžový fond BlackRock. Ukrajina sa namiesto členstva v NATO stane splátkovým kalendárom, ktorý bude insolventný a západné korporácie sa budú hojiť na ukrajinskom majetku,“ myslí si Podolay.

FB Pavol Viktor Podolay

Nezostane z nej nič

Podolay tvrdí, že už pominul čas vojny a prichádza čas akože riešení, v reáli však pôjde o rabovanie Ukrajiny krajinami G7.

„Presne preto došlo k presunu garancií z NATO na bedrá skupiny G7. Nebude to Rusko, ktoré ošklbe Ukrajinu, nie. Budú to londýnske a new yorské kancelárie, ktoré rozporciujú Ukrajinu a jej majetky na cimpr-campr. Nič Ukrajine nezostane. Úplne nič. Čo neobsadia Rusi, to Ukrajine ukradnú finanční makléri. Tí sa v tom vyznajú,“    vykresľuje ukrajinskú budúcnosť Podolay s tým, že nášmu východnému susedovi zostanú akurát dlhy a chudoba.

To najnovšie z vojny na Ukrajine
Najvyšší ukrajinský generál informoval o novom pokroku na južnom fronte a povedal, že jeho jednotky „systematicky presúvajú nepriateľa z jeho pozícií“, píše The Guardian. Generál Oleksander Tarnavskyi, veliteľ ukrajinských síl na juhu, v sobotu v... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Priznávajú neúčinné sankcie

Podolay navyše upozorňuje, že Putinovo Rusko posilňuje, no od amerického dolára, ktorý viaže množstvo mien, odchádza čoraz viac krajín.

„Na čele s Čínou, čo je najväčší zahraničný držiteľ amerických štátnych dolárových dlhopisov,“   poukazuje Podolay na problém, ktorý americký dolár bude musieť riešiť.

„Taktiež neúspešná vojenská protiofenzíva Ukrajiny iba potvrdzuje, že Rusko na Ukrajine zostane a západ (NATO) a ani Ukrajina s tým nič nezmôžu. NATO jednoducho prehodilo Ukrajinu ako nevyhnutnú ekonomickú záťaž nepodarenej vojenskej operácie ekonomickým jastrabom zo skupiny G7,“ uzatvára Podolay s tým, že takto vyzerá realita  samitu vo Vilniuse.

G7 má riešenie

Ekonomické zoskupenie s názvom G7 tvoria Kanada, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Japonsko, Spojené kráľovstvo a Spojené štáty americké. Vo Vilniuse G7 sľúbila Ukrajine dlhodobú podporu, ktorá sa má týkať aj výcviku a zbraní, čo Volodymyr Zelenskyj označil za dôležité víťazstvo pre bezpečnosť Ukrajiny.

Od Ukrajiny však očakávajú zlepšenie verejnej správy, justičnú a hospodársku reformu, zvýšenie transparentnosti. Vyhlásenie hovorí podľa Denníka N o reformách, ktoré majú podčiarknuť záväzky voči demokracii, právnemu štátu, dodržiavaniu ľudských práv a slobodám médií“.

Maďarský premiér Viktor Orbán. FOTO TASR/DUNA/MTI/Szilard Koszticsak

Orbán v tom má jasno

"Ak by Američania chceli, zajtra ráno príde mier. A prečo Američania nechcú, je otázka, nad ktorou premýšľa celý svet. Ukrajina napokon vlastne stratila suverenitu. Nemá peniaze, vojenský priemysel, nemá vlastné vojenské výrobné kapacity.  Dostáva najmä od Spojených štátov amerických, vojenské fondy – aj od Američanov a Západu,“ povedal maďarský premiér.

Viktor hovorí na rovinu!
Orbán povedal, že Ukrajina stratila suverenitu. Maďarský premiér Orbán: Ukrajina stratila suverenitu, nemá peniaze a priemysel. Kedy bude koniec? Ukrajinský konflikt sa skončí, keď to budú chcieť USA, pretože Ukrajina stratila svoju suverenitu,... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik