Veronika Remišová a jej ostrý odkaz pre prezidentku: OKAMŽITE...
14 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

Veronika Remišová reaguje na situáciu okolo dočasne povereného ministra vnútra Ivana Šimka a prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana. Veronika Remišová posiela prezidentka Zuzane Čaputovej odkaz. 

Prezidentka by mala okamžite ukončiť chaos a rozvrat na ministerstve vnútra! Píše Veronika Remišová, exministerka MIRRI, zo strany Za ľudí, ktorá odišla z hnutia OĽaNO, aby sa tam opäť po troch rokoch vrátila.

LVojna medzi ministrom vnútra a políciou, ako aj neprofesionálne zasahovanie ministra vnútra do práce polície je to, čo Slovensko potrebuje najmenej. Pani prezidentka by mala urobiť poriadok s dočasne povereným ministrom vnútra, keďže premiér je v demisii a nemá právomoc žiadneho ministra odvolať. Slovensko potrebuje pokoj a riadne fungovanie bezpečnostných zložiek a nie chaos a vojny v rámci jedného z najdôležitejších ministerstiev. To, že Smer sa zastal práve ministra vnútra Ivana Šimka vypovedá o kvalite jeho práce a o chaose, ktorý do vedenia ministerstva vnáša, a ktorý Smeru mimoriadne vyhovuje," píše Veronika Remišová na sociálnej sieti.

Vo vedení polície sú absolútni profesionáli, ktorých cieľom je čo najlepšie fungovanie polície. Tvrdí Remišová

"Nezávislosť polície je zároveň jedným z pilierov právneho a demokratického štátu a je preto šokujúce, že v zložitých časoch, ktoré žijeme, je to práve vláda pani prezidentky, ktorá nezávislosť polície ohrozuje. Je v záujme Slovenska, aby dočasne poverený minister vnútra na svojom poste skončil a polícia mohla riadne pracovať. Za vlády, ktorej bola strana ZA ĽUDÍ súčasťou sa výrazne zvýšila dôvera v políciu a jediné, čo polícia potrebuje je, aby sa do jej práce nemiešali politici, ktorí tomu nerozumejú," pochválila sa exministera MIRRI, ktorej strana dlhodobo v prieskumoch nedosahovala ani 1 percento. 

Prieskum

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali na začiatku júla, vyhrala by ich strana Smer-SSD so ziskom 20,6 percenta hlasov.

Nasledujú Progresívne Slovensko (PS) s 15,6 percenta

Hlas-SD s 11,4 percenta hlasov.

Koalícia OĽANO a priatelia by získali 6,9 percenta. Čo je presne o 13,7 percent ako by získala strana SMER - SSD.

Viac:

PRIESKUM! Výsledky prekvapia! SaS mimo parlamentu, Republika stúpa
Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali na začiatku júla, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 20,6 percenta hlasov. Nasledujú Progresívne Slovensko (PS) s 15,6 percenta a Hlas-SD s 11,4 percenta hlasov. Vyplýva to z volebného modelu... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa stretne s ministrom vnútra Ivanom Šimkom v súvislosti s jeho výrokmi a sporom s policajným prezidentom Štefanom Hamranom. Následne zaujme stanovisko. Uviedla to v stredu vo Vilniuse.

"Registrujem to, neteší ma to. Pokiaľ ide o vyjadrenia ministra vnútra, považujem ich za nešťastné, najmä pokiaľ by malo ísť o politickú kontrolu vyšetrovania trestných činov. Tam to považujem za absolútne nepatričné," uviedla hlava štátu s tým, že nič také nevyplýva z Trestného poriadku.

Šimko minulý týždeň na sociálnej sieti hovoril o tom, že polícia patrí pod kontrolu politiky. Vysvetlil to tak, že nerozumie sloganu o rozviazaných rukách polície, podľa neho to neplatí absolútne. Dodal že nikto, ani minister či policajný prezident, nemôže mať úplne rozviazané ruky, keďže sú viazaní ústavou alebo zákonmi.

K výrokom mal výhrady aj policajný prezident Štefan Hamran. Šimko k jeho budúcnosti vo funkcii povedal, že je na ňom, ako sa rozhodne. V prípade jeho odchodu je "pripravený na všetko".

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik