USA sa urazili...
14 | 07 | 2023 I Milan Laca

Američania sú pobúrení nečakaným krokom Ruska.

Autor reportáže ppman označil objavenie sa lode ruského námorníctva na Kube za vážnu správu.

Šok
Ruská vojnová loď, ktorá dorazila na Kubu, šokovala amerického korešpondenta CNN Patricka Oppmana. "Toto je ruská vojnová loď, ktorá včera dorazila do Havany a zakotvila v samom strede, v prístave Havana. Toto určite nesie vážne posolstvo kubánskemu aj americkému národu o posilňovaní rusko-kubánskych vzťahov," povedal reportér.
Porošenko VYTOČENÝ ako sánky v lete: NATO sa zbavilo NECHCENEJ PRÍŤAŽE - Ukrajiny (VIDEO)
NATO sa zbavilo nechcenej príťaže Ukrajiny a prehodilo ju do rúk skupiny G7! Tá ošklbe Ukrajinu až na kosť bez toho, aby sa Ukrajina akokoľvek priblížila členstvu v NATO. Toto bola nosná myšlienka Porošenkovho emotívneho prejavu. Porošenko... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Diana Zaťková
Čo si to dovolili
Korešpondent bol obzvlášť pobúrený, že loď bola blízko hraníc USA, len 90 míľ ďaleko. Zároveň zdôraznil, že to je aj americká chyba. Spojené štáty uvalili na Kubu mnohé sankcie a Rusko jej naďalej pomáha  a posilňuje ekonomické väzby. Napríklad vo februári tohto roku Rusko bezplatne dodalo na Kubu 25 000 ton pšenice. Novinár tiež vyhlásil, že Rusko plánuje na ostrove postaviť nové supermarkety, kde budú predávať ruský tovar, zvýši dodávky ropy a zmodernizuje pláž pri Havane.
Cvičná plavba
"Bojovú cvičnú loď Perekop privítali 21 delostreleckými salvami pri vstupe do Havanského zálivu. Perekop pozdravil aj bratský ľud Kuby," píše sa v blogovom príspevku ruskej diplomatickej misie na Twitteri. Loď začala 20. júna plavbu na veľké vzdialenosti, keď vyplávala z Kronštadtu. Plavba cez Atlantický oceán do Karibského mora trvala 14 dní. Ďalej navštívi niekoľko krajín v Karibiku, ako aj Južnú Ameriku a Afriku.
Ozval sa aj Peking
Čína vyzvala Spojené štáty, aby čo najskôr zastavili vojenské provokácie a zrušili sankcie voči Kube. Kubánske ministerstvo zahraničia nedávno obvinilo Spojené štáty z provokatívnej eskalácie, v súvislosti so vstupom jadrovej ponorky do zálivu Guantanámo a od 5. do 8. júla sa nachádzala na tamojšej americkej vojenskej základni. 
LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY! Poľský parlament vyzval Ukrajinu, aby PRIZNALA VINU ZA MASAKER VO VOLYNI
Poslanci Sejmu pri príležitosti 80. výročia jedného z najhorších masakrov v modernej európskej histórii prijali rezolúciu, ktorá vyzýva Kyjev, aby v záujme poľsko-ukrajinského zmierenia priznal vinu za Volyňský masaker. Informoval o tom web dolnej... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik