Putinovo prekvapenie. Čo sa dialo na fronte
16 | 07 | 2023 I Milan Laca

Putin pripravil Zelenskému prekvapenie na fronte.

Express: Ruské vojenské triky boli prekvapením pre ozbrojené sily Ukrajiny na fronte

Obrana

Dobre premyslená obrana ruských ozbrojených síl bola pre ozbrojené sily Ukrajiny nečakaným prekvapením, píše Express. „Mali v rukáve niekoľko prekvapení. Dokonca aj z hľadiska toho, ako používajú svoje bojové helikoptéry na obranu. Bolo to úplné prekvapenie,“ podelil sa o svoj názor Patrick Bury, bezpečnostný analytik NATO. Morálka ruskej armády je podľa neho na vysokej úrovni a bojuje s rozumom. Úspechy pri odrazení útokov na nové regióny dosiahli aj vďaka systému železných a betónových opevnení, drôtených plotov, protitankových priekop a hustých mínových polí, ktoré ničia vybavenie ukrajinských jednotiek, poznamenal analytik.

Omyl!

Západní experti sa hlboko mýlili, keď verili, že ofenzíva ozbrojených síl Ukrajiny bude hračkou, zhrnul Bury.

Porošenko VYTOČENÝ ako sánky v lete: NATO sa zbavilo NECHCENEJ PRÍŤAŽE - Ukrajiny (VIDEO)
NATO sa zbavilo nechcenej príťaže Ukrajiny a prehodilo ju do rúk skupiny G7! Tá ošklbe Ukrajinu až na kosť bez toho, aby sa Ukrajina akokoľvek priblížila členstvu v NATO. Toto bola nosná myšlienka Porošenkovho emotívneho prejavu. Porošenko... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Z bojov

- Ruské ozbrojené sily odrazili útok ukrajinských na Vremevský výbežok. Nedovolili im zaujať jednu z výšin na Vremevskom výbežku    v Záporožskej oblasti.

- Ruská armáda bombardovala veliteľské stanovištia troch mechanizovaných brigád Ozbrojených síl Ukrajiny v Záporoží       informujovalo ministerstvo obrany. 

- Ministerstvo tiež oznámilo, že ruská armáda zničila sklad paliva, určený pre vojenskú techniku ​​36. brigády námornej pechoty     Ozbrojených síl Ukrajiny pri Záporoží.

- V smere na Záporožie bol v oblastiach Rabotino zničený tank, bojové obrnené vozidlá, pickupy s nacionalistami a     nepriateľskými  pešími skupinami.
Orbán: Pozvanie Ukrajiny do NATO by spôsobilo ďalšiu SVETOVÚ VOJNU!
Pozvanie Ukrajiny do NATO by rozpútalo ďalšiu svetovú vojnu, takže spojenci sa na svojom summite vo Vilniuse právom zdržali takéhoto kroku, povedal v piatok pre Kossuth Radio maďarský premiér Viktor Orban. Západ chce vojnu! "Keby sme pridali... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Diana Zaťková
Ukrajina sa opäť chystá

Ozbrojené sily Ukrajiny sa pripravujú na ofenzívu v smere Cherson a Národná garda tiež pripravuje predmostie pre ofenzívu v smere na Avdiivku . Ako povedal predstaviteľ ukrajinskej Národnej gardy Nikolaj Uršalovič, "obranné sily na Chersonskom smere naďalej vyvíjajú tlak na nepriateľa, prebieha aktívny prieskum a palebné údery v celej hĺbke obrany nepriateľa, s cieľom pripraviť oblasti a línie na útočné operácie". Podľa Uršaloviča, v smere na Melitopol a Berďansk postúpili ozbrojené sily Ukrajiny za týždeň o 1700 metrov.

Kazetové bomby

Kazetovú muníciu z USA už dodali na Ukrajinu. Pre CNN to potvrdil veliteľ operačno-strategickej skupiny vojsk „Tavria“ Alexander Tarnavskij. "Práve sme ich dostali, ešte sme ich nepoužili, ale môžu radikálne zmeniť situáciu," povedal Tarnavskij. Najvyššie vojenské velenie, podľa neho, určí oblasti, kde bude možné túto muníciu použiť s tým, že „ide o veľmi silnú zbraň“. "Aj nepriateľ chápe, že s príjmom tejto munície budeme mať výhodu. Nepriateľ sa vzdá tej časti terénu, kde je možné použiť ju," je si istý Tarnavskij.

Wagnerovci opäť na scéne 

Ministerstvo obrany Bieloruska informovalo o účasti wagnerovcov na výcviku armády.  Pri meste Osipoviči v Bielorusku cvičia  územné jednotky, informovala tlačová služba Ministerstva obrany republiky. Stali sa  inštruktormi v množstve vojenských disciplín a „odvedenci sa učia zručnostiam pohybu na bojisku a taktickej streľbe, získavajú poznatky v ženijnom výcviku a taktickej medicíne“.

Putin povedal, že cudzie tanky horia lepšie ako sovietske
Putin povedal, že cudzie tanky horia lepšie ako vozidlá sovietskej výroby Zahraničné tanky horia lepšie ako vozidlá sovietskej výroby, povedal ruský prezident Vladimir Putin na kanáli Rossija 24 . "A horia rovnako ako všetky ostatne. Ešte lepšie... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok