Putin má v Kremli ukrajinských špiónov, tvrdí Kyjev!
15 | 07 | 2023 I Milan Laca

Šéf spravodajskej služby Ukrajiny hovoril o agentoch v Putinovom okolí.

V okruhu ruského prezidenta Vladimira Putina sú ľudia, ktorí odovzdávajú informácie špeciálnym službám Ukrajiny. Vyhlásil  šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva Ukrajiny Kirill Budanov v rozhovore pre agentúru Reuters.

Všetko vedia

"Máme vlastné zdroje. Takpovediac v najbližších kanceláriách (pri Putinovi)," povedal Budanov. Zdôraznil, že o začiatku ruskej  špeciálnej operácie vedel ešte predtým, ako sa začali rozsiahle bojové akcie. Povedal, že v okolí prezidenta Ruskej federácie sú zdroje špeciálnych služieb Ukrajiny  Ľudia z najužšieho okruhu ruského prezidenta  spolupracujú s Hlavným riaditeľstvom spravodajstva Ministerstva obrany Ukrajiny, vyhlásil šéf GUR Kirill Budanov.  Na otázku, či existuje veľa takýchto agentov, odpovedal, že „sú“, ale odmietol uviesť počet. Budanov zároveň poznamenal, že nábor sa zjednodušil. „Keďže sa situácia v Ruskej federácii každým dňom skutočne zhoršuje, každým dňom je ľahšie nájsť ľudí ochotných spolupracovať,“ vysvetlil.

Obavy z Ruska. Možno spustí ofenzívu!
Na Západe vznikli obavy, že Rusko prevezme iniciatívu na bojisku. WSJ: Západ je znepokojený možnou ruskou ofenzívou, ak Kyjev toto leto zlyhá. Nastúpia Rusi? Západní predstavitelia sa, podľa The Wall Street Journal obávajú, že Rusko by mohlo... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Milan Laca

Čo chcú získať?

V komentári k motívom Putinových najbližších spolupracovníkov, ktorí súhlasia so spoluprácou s ukrajinskou GUR, Budanov povedal, že týmto spôsobom očakávajú, že si zabezpečia "možnosť normálnej existencie v budúcnosti". Pokiaľ ide o riziká možnej dezinformácie, Budanov poznamenal, že „to sa dá veľmi ľahko overiť“. V spravodajských službách veria „nie slovám, ale faktom“. „Ak tvrdí, že zajtra bude pršať, ale nepršalo a potom povie, ...urobil som chybu, určite to bude pozajtra,“ ale pozajtra tiež nepršalo,  možno sa pomýlil. Ale dalo by sa v takom prípade takémuto človeku dôverovať? Nie,“ dodal šéf GUR.

Ďalší to potvrdzuje

O agentoch v okolí ruského prezidenta hovoril aj Andrej Čerňak, Budanovov podriadený. „Našli sme mechanizmy spolupráce aj s ľuďmi veľmi blízkymi Putinovi. Sú to ľudia bez akéhokoľvek podozrenia, známi ako priaznivci ‚veľkého Ruska‘,“ povedal.Čerňak. Vysvetlil, že takíto občania sa zapájajú do podvratných aktivít nie zo sympatií k Ukrajine alebo z nenávisti k vojne, ale  „pre svoj vlastný prospech“: „Niekto, aby si zachránil život, niekto iný preto, že príde o peniaze“.

Nemecko: Polovica utečencov z Ukrajiny chce zostať aj po víťazstve
Zdá sa, že stále väčší počet ukrajinských utečencov žijúcich v Nemecku chce zostať v najbohatšej krajine EÚ bez ohľadu na to, ako dopadne vojna na Ukrajine. Americký prezident Joe Biden môže byť podľa CNN spokojný s výsledkami summitu NATO vo... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme