Orbán: Pozvanie Ukrajiny do NATO by spôsobilo ďalšiu SVETOVÚ VOJNU!
14 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Pozvanie Ukrajiny do NATO by rozpútalo ďalšiu svetovú vojnu, takže spojenci sa na svojom summite vo Vilniuse právom zdržali takéhoto kroku, povedal v piatok pre Kossuth Radio maďarský premiér Viktor Orban.

Západ chce vojnu!

"Keby sme pridali Ukrajinu do NATO, spôsobilo by to okamžitú vojnu," povedal šéf maďarskej vlády. Na Západe však stále prevládajú nepriateľské nálady v prospech pokračovania ukrajinského konfliktu, lamentoval.

"Obyvatelia Západu chcú vojnu" na Ukrajine, povedal Orbán a dodal, že "Ukrajinci sú agresívni", keďže neustále niečo pre seba požadujú. 

Preto sa maďarský premiér domnieva, že konflikt v susednej krajine bude trvať dlho a maďarská vláda by na to mala byť pripravená.

Vojnový plameň sa stále viac rozhára?
NATO schválilo plán na presun 100 tisíc vojakov do Poľska, ak to bude potrebné. Poľský prezident Duda: v prípade útoku NATO presunie do krajiny 100 000 vojakov. Ak to bude treba! Poľský prezident Andrzej Duda vyhlásil, že NATO prijalo na... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Milan Laca
Samit NATO a Rusi

Analýza výsledkov posledného summitu NATO vedie k záveru, že Rusko potrebuje naplniť ciele svojej špeciálnej operácie na Ukrajine, posilniť svoje ozbrojené sily a rozvinúť vzťahy so spojencami, povedal pre ruský Channel One námestník ruského ministra zahraničných vecí Alexander Gruško.

"Môžem stručne načrtnúť závery, ku ktorým sme dospeli v súvislosti s výsledkami summitu NATO. Po prvé, musia byť splnené ciele špeciálnych vojenských operácií. Po druhé, armáda, námorníctvo a vzdušné sily by sa mali posilniť," povedal námestník ministra v televíznej relácii Big Game vo štvrtok neskoro večer.

"Tiež by sme mali posilniť integráciu v rámci odborov a spojeneckých organizácií, ktorých je Rusko členom. A musíme ďalej posilňovať vzťahy s globálnou väčšinou, so všetkými, ktorí nie sú ochotní podľahnúť nadvláde a sú pripravení spolupracovať s Ruskom na základe národných záujmov,“ dodal diplomat.

Podľa jeho slov sa multipolárny svet už stal realitou. "Bez ohľadu na to, čo NATO urobí, zlyhá. Neexistuje spôsob, ako tento proces zvrátiť," dodal Grushko.

V dňoch 11. až 12. júla sa v hlavnom meste Litvy Vilniuse konal summit NATO. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg na stretnutí uviedol, že členské štáty bloku podnikli tri kroky smerom k Ukrajine, pričom sa rozhodli nepožadovať, aby Ukrajina implementovala svoj Akčný plán členstva v NATO, prijala viacročný program vojenskej pomoci Kyjevu a schválila založenie Rady NATO-Ukrajina. V záverečnom vyhlásení, ktoré prečítal Stoltenberg, sa však uvádza, že Ukrajina dostane pozvanie na vstup do NATO, keď spojenci dosiahnu konsenzus a splnia všetky podmienky. Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj na tlačovej konferencii vyjadril nespokojnosť s rozhodnutím a uviedol, že výsledok summitu nebol pre Kyjev ideálny, keďže nedostal pozvanie do NATO, informuje agentúra TASS.

LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY! Poľský parlament vyzval Ukrajinu, aby PRIZNALA VINU ZA MASAKER VO VOLYNI
Poslanci Sejmu pri príležitosti 80. výročia jedného z najhorších masakrov v modernej európskej histórii prijali rezolúciu, ktorá vyzýva Kyjev, aby v záujme poľsko-ukrajinského zmierenia priznal vinu za Volyňský masaker. Informoval o tom web dolnej... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik