Kontroverzné kazetové bomby USA dorazili na Ukrajinu! (VIDEO)
15 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Kazetové bomby, ktoré Ukrajine sľúbil prezident Joe Biden, dorazili! 

Poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan minulý piatok odhalil, že Bidenova administratíva poskytne Ukrajine kontroverzné zbrane, proti ktorým už dlho protestujú humanitárne skupiny pre ich dlhodobé účinky na civilistov, informuje Breitbart.

Teraz sa sľub stal skutočnosťou.

Biden  odôvodnil  svoje „veľmi ťažké“ rozhodnutie poslať smrtiace zbrane na Ukrajinu, keďže krajine „dochádza munícia“ a Spojeným štátom dochádzajú 155-milimetrové delostrelecké granáty na doplnenie ukrajinských síl.

Preto Biden tvrdil, že USA poskytnú kazetovú muníciu na „prechodné obdobie“, pričom tvrdí, že sa nepoužijú v civilných oblastiach, ale len na prelomenie zakorenených pozícií ruských síl.

Kazetová munícia je kategória rakiet, bômb a delostreleckých projektilov, ktoré sa rozpadajú vo vzduchu a pokrývajú veľkú oblasť.

Munícia často zlyháva a môže zdevastovať civilistov.

POZRITE SI: Ukážku ničivých kazetových bômb, ktoré Biden posiela na Ukrajinu

Viac ako 100 krajín sa zaviazalo nepoužívať kazetovú muníciu, hoci USA, Rusko, Čína a Ukrajina nepodpísali medzinárodnú dohodu o kazetových bombách. AP uvádza, že americkí lídri uviedli, že americká verzia munície dodaná na Ukrajinu má zníženú „nečistotu“, čo znamená, že menej menších bômb nevybuchne.
Nevybuchnuté náboje, ktoré často pokrývajú bojiská a obývané civilné oblasti, spôsobujú neúmyselné úmrtia. 
 
LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY! Poľský parlament vyzval Ukrajinu, aby PRIZNALA VINU ZA MASAKER VO VOLYNI
Poslanci Sejmu pri príležitosti 80. výročia jedného z najhorších masakrov v modernej európskej histórii prijali rezolúciu, ktorá vyzýva Kyjev, aby v záujme poľsko-ukrajinského zmierenia priznal vinu za Volyňský masaker. Informoval o tom web dolnej... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Diana Zaťková
 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme