Hlas ľudu: Humor pani prezidentky
15 | 07 | 2023 I Jozef Ulian

Podľa vyjadrenia prezidentky SR a hlavnej veliteľky OS SR, včera ukončený samit Severoatlantickej aliancie priniesol takú úroveň ochrany a bezpečnosti pre našich občanov, akú sme doposiaľ nikdy nemali. Hlavne, že pani Zuzanu Čaputovú humor neopúšťa. Píše Hlas ľudu, Hlavného denníka. 

Každoročne chodím s vnukmi na vyradenie absolventov jedinej vojenskej vysokej školy. Hlavnou atrakciou bol prelet stíhačiek ponad hlavy absolventov Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika i prítomnej verejnosti v Liptovskom Mikuláši. Vnukom som vysvetlil, my už vlastné stíhačky nemáme, ale možno, že niečo priletí. Dúfal som, že spojenecké letectvo Čechov, Poliakov a Maďarov, ktoré údajne brania vzdušný priestor SR priletia a pozdravia kadetov a absolventov AOS GMRŠ. Neprileteli...

Preleteli dva (2) naše BlackHawky bez výzbroje ... A na nástupišti, medzi múzejnou hrdzavou výzbrojou sovietskej proveniencie, stal osamotený jeden Leopard 2A4, tiež bez výzbroje. Tak sme dopadli, ozbrojené sily odzbrojené a slovenské elity sa odnárodnené.

Nevdojak som si spomenul na moje štúdia v NATO Defence College v Ríme v roku 1999. Náš maďarský spolužiak položartom polovážne, ale hlavne diplomaticky, hovorieval: „Ja som hungry (v angl.hladný) Hungarian. Prosím, neútočte na nás, lebo my nemáme ani výzbroj a ani armádu.“ Maďarský prezident si nikdy nedovolil neprísť na vyradenie absolventov Univerzity verejnej správy. Aj preto je dnes Maďarsko z hľadiska výzbroje niekde inde a vo výchove elít k vlastenectvu úplne niekde inde. Keď som pre rokom kritizoval, že Jaro Naď zlikvidoval Sieň bojovej slávy v AOS GMRŠ, tak dnes je to  výrazne horšie s výchovou k vlastenectvu a k obrane vlasti v SR.

Ráno 7.7. 2023, hlavná veliteľka OS SR – prezidentka SR, ani minister obrany SR na vyradenie do Liptovského Mikuláša neprišli, lebo poobede do Bratislavy priletel akýsi zelený mužík – humorista zo susedného štátu.

Takže vážení, tí, ktorí kandidujete na ústavné funkcie v SR

Pre skutočného prezidenta SR by mal byť každý občan SR dôležitejší ako prezident akéhokoľvek štátu, či monarcha akéhokoľvek kráľovstva. Škoda, že vedenie jedinej vysokej vojenskej školy, ktorú som spolu zakladal v roku 2004, nemá potrebné renomé u ústavných činiteľov SR.

Ja som večný optimista. Dúfam, že na budúcoročné vyradenie v AOS GMRŠ príde nielen slovenský prezident SR, ale aj slovenský predseda vlády SR, slovenský minister obrany SR a aj slovenský rektor AOS GMRŠ.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

FICO: Mestá a obce potrebujú OKAMŽITÚ POMOC, nie PRÁZDNE REČI Čaputovej vlády (VIDEO)
Predseda Smeru-SD Robert Fico umiestnil na svoj facebook video, v ktorom sa vyjadruje k situácii miest, obcí a vyšších územných celkov. Mimoriadna schôdza Fico vo videu hovorí, že oznámil predsedovi Národnej rady SR, že skupina poslancov podala... Čítať ďalej
15 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik