Jaro Naď dal ďalšiu RIADNU FACKU obrannému priemyslu Slovenska
15 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Ministerstvo obrany (MO) SR obstará za financie z fondu USA 160 ľahkých taktických viacúčelových vozidiel (JLTV) 4x4. Cena kontraktu je približne 172,9 milióna eur. Zámer v stredu schválila vláda. Toľko oficiálna informácia. No Slovensko si takéto vozidlá dokáže vyrobiť samé! A to dokonca bez vážnejších problémov. Prečo kupujeme tieto vozidlá? Lebo ten obchodník, exminister Naď to sľúbil USA. Áno, pokračujeme v kupovaní toho, čo Američania nepotrebujú a nechcú! Upozornil na to na sociálnej sieti generál vo výslužbe Jozef Viktorín (Republika).

Demokrati? Žiadny plán, žiadny systém iba plnenie pokynov v hlbokom predklone

"Špeciálne pri týchto vozidlách sa naskytla ideálna možnosť ukázať, že podpora nášho domáceho obranného priemyslu je reálna a nie len vo forme prázdnych slov politikov. Takéto vozidlá si totiž vieme vyrobiť aj sami na Slovensku. A to dokonca bez vážnejších problémov. Oprávnene sa nie len ja pýtam, prečo kupujeme tieto vozidlá? Máme už predsa podobné vozidlá od firmy IVECO. Prečo v tom nepokračujeme?," pýta sa Viktorín.

A hneď aj odpovedá: "Poviem nahlas prečo: lebo ten obchodník, exminister Naď to sľúbil USA. Áno, pokračujeme v kupovaní toho, čo Američania nepotrebujú a nechcú, aj vzhľadom na technické problémy. Ale my si to ideme kúpiť. Takéto dedičstvo nám zanechal Naď a celá Hegerova vláda. Obaja menovaní dnes aktívne sa angažujúci v zoskupení drzo sa nazývajúcim Demokrati. Naozaj demokrati? Žiadny plán, žiadny systém iba plnenie pokynov v predklone. Dodám, že v hlbokom."

S absurditami pokračuje Čaputovej vláda

Podľa Viktorína je výber vozidiel natoľko absurdný, že je ťažké uveriť, že mal odborný charakter. No a v týchto absurditách ešte z dielne Naďa pokračuje aj prezidentkina vláda na čele s Ódorom. Ekonóm Ódor sa podpíše pod absolútny ekonomický nezmysel, ktorý je okrem toho priamo namierený proti slovenským firmám. "Bravó! Treba ešte väčší dôkaz o protislovenskej orientácii aktuálnych 'mocných'?"

Generál upozorňuje, že táto vláda tu nie je na podpisovanie kontraktov, ale na prípravu demokratických volieb. Nič viac sa od nej neočakáva. "Pripomínam môj zásadný postoj - čo je dobré pre USA, nie je určite výhodné pre naše OS SR."

Tomuto obchodu sa hovorí spojenecká solidarita a pomoc v praxi

Len pre zaujímavosť Viktorín pripomína, že v roku 2019 Veľká Británia kúpila jedno takéto vozidlo od USA za cca 380 000 USD. Nám aktuálne náš verný priateľ spoza oceánu ponúka jedno vozidlo za výhodných cca 1 milión eur. "Som presvedčený, že prípadné iné vybavenie či výzbroj predsa nemôžu tvoriť taký markantný rozdiel ceny vozidla. O to viac, že v podstate ide o nasledovníka auta Jeep Wilis z druhej svetovej vojny."

Zároveň upozorňuje, že toto nie je primárne bojové vozidlo. Je určené hlavne na patrolovaciu činnosť.

"A tak sme opäť pri tom ako Naď niekomu (a sebe) poslúžil. Tomuto obchodu sa hovorí spojenecká solidarita a pomoc v praxi. Je absolútne nevyhnutné a potrebné, aby na Slovensku boli politici, ktorí Slovensko a jeho potreby skutočne vnímajú. A predovšetkým, že ich vnímajú ako prioritu za ktorú sa aj zasadia," uzavrel Viktorín.

Šutaj Eštok o papalášizme Hamrana: Je to ABSOLÚTNY VÝSMECH! (VIDEO)
Poslanec Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok sa vo svojom videu umiestnenom na sociálnej sieti pustil do kritiky papalášizmu policajného prezidenta Hamrana. Svoj videopríspevok uviedol slovami: „ĎALŠÍ PAPALÁŠIZMUS POLICAJNÉHO PREZIDENTA. Štefan Hamran nie... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik