DRAXLER: Cudzí vojaci von! Ide o KOLONIZAČNÉ úsilie
14 | 07 | 2023 I Ladislav Kováčik

Exminister školstva Juraj Draxler sa na svojom facebooku vyjadril k správe o tom, že na Slovensko príde 700 španielskych vojakov.

Vojakov je možné vykázať

Neexistuje, aby ich tu nejaká suverénna vláda po septembrových voľbách trpela. Ešte raz opakujem: neexistuje,“ vyslovil sa jednoznačne Draxler.

Podľa Draxlera je povinnosťou každej ozajstnej opozičnej sily pripraviť konkrétne kroky ohľadom prítomnosti cudzích vojsk na území SR po voľbách.

Draxler pripomína, že pri podpise obrannej zmluvy s USA upozorňoval, že zmluva sama o sebe nie je až taká nebezpečná, ako ju niektorí podávajú. V skutočnosti má podľa neho vláda SR stále právnu možnosť vojakov USA jednoducho vykázať. To isté podľa neho platí aj pre vojská iných členských štátov NATO.

Inými slovami, platí to aj naopak: na pozvanie vojakov zo Španielska nebolo treba žiadnu veľkolepú obrannú zmluvu. A rovnako jednoducho ich je možné vykázať. Ale treba na to pripraviť jasné právne podklady, aj diplomatickú podporu,“ píše Draxler.

Nebezpečenstvo týchto „ťahov“ s vojakmi je podľa exministra v tom, že sa skúša slovenská politická scéna aj obyvateľstvo v tom, ako rýchlo si na prítomnosť vojsk zvyknú ako na nový normál. To sa podľa Draxlera „nesmie stať“.

Polícia vyšla s pravdou von! Ide o migrantov
Počet cudzincov nelegálne prichádzajúcich na Slovensko od začiatku roka do konca júna prekonal ich celkový zaznamenaný počet za minulý rok. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti. Za toto obdobie eviduje 10.902 cudzincov, čo je o 30 viac ako za... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Kolonizačné úsilie

Draxler tiež poznamenáva, že Slovensko sa z ukrajinskej vojny vôbec nepoučilo. Podľa neho je totiž jasné, že akýkoľvek pravdepodobný konflikt, ktorý nám hrozí a ktorý zároveň máme kapacitu sami zvládnuť, bude vyplývať z rozpadov mocenských štruktúr.

Slovensko preto potrebuje mať oveľa lepšie kapacity síl rýchleho nasadenia. Budeme ich potrebovať, ak by sa územie Ukrajiny začalo v budúcnosti miestami stávať bezvládne,“ konštatuje Draxler. Podľa exministra ich budeme potrebovať v prípade, že Európska únia bude musieť posielať výsadkárske sily do blízkeho pohraničia únie (ako južný Balkán či Líbya), aby ochránili energetické trasy, prípadne zabezpečili lepšiu kontrolu nad trasami používanými migrantmi.

Pretože bezpečnostná situácia sa jednoducho najbližších desať rokov v týchto oblastiach zlepšovať nebude, skôr naopak. A my by sme nemali chýbať, pretože z toho budú aj pre Slovensko vyplývať výhody,“ myslí si Draxler.

A medzitým: cudzí vojaci von. Jednoducho tu nemajú čo robiť, je to doslova kolonizačné úsilie. Ešte raz: neexistuje, aby tu boli nejaké stovky, a onedlho tisíce cudzích vojakov,“ vyhlásil rezolútne bývalý minister.

To, že Španielsko pošle na Slovensko 700 vojakov, ktorí tu budú súčasťou mnohonárodného bojového zoskupenia NATO, bolo oznámené nedávno na samite Aliancie.

POTVRDENÉ! ŠPANIELSKI VOJACI PRÍDU NA SLOVENSKO! Minister Sklenár ďakuje
Minister obrany SR Martin Sklenár ocenil rozhodnutie Španielska prispieť k vojenskému posilneniu východného krídla NATO, a to konkrétne vyslaním svojich vojakov na Slovensko. Španielski vojaci budú pôsobiť na Lešti. Sklenár to uviedol v utorok na... Čítať ďalej
11 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik