Ukrajina zostrelila 20 ruských dronov. No trosky padajú na Kyjev!
13 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila vo štvrtok nadránom 20 bezpilotných lietadiel iránskej výroby, ktoré Rusko vyslalo prevažne na Kyjevskú oblasť. No trosky dopadli na štyri okresy hlavného mesta, pričom zranili dvoch ľudí a zničili niekoľko domov, informuje Breitbart.

Nevyšlo im to, trosky zranili 2 ľudí

Najnovšia baráž kremeľských síl sa začala krátko po polnoci a rôznymi časťami mesta otriasli výbuchy. Dvaja ľudia boli hospitalizovaní so zraneniami od šrapnelov, informovali úrady. V hlavnom meste záchranári likvidovali požiar v 16-poschodovej budove, ako aj v nebytovej budove, informovalo ministerstvo vnútra. Trosky poškodili aj priečelie 25-poschodového bytového domu.

Volodymyr Motus, 22-ročný obyvateľ 25-poschodovej budovy: „Bol som vo svojom byte a zrazu som počul bum, to je všetko. Potom sa spustil alarm a ja som zišiel dolu do krytu.“ Povedal, že niektorí ľudia boli zranení, ale všetci boli nažive.

Rusi udierajú nepredvídateľne

V máji Rusko takmer každú noc vypustilo desiatky dronov a rakiet na Kyjev, počas leta prichádzali útoky zriedkavejšie, no napriek tomu udierajú nepredvídateľne po celej krajine.

Ukrajinský šéf pre ľudské práva Dmytro Lubinets v telegrame napísal: „Treba vysvetliť, že každý „vzdušný poplach“ na Ukrajine je ako hrať ruskú ruletu... Nie je známy počet ľudí, ktorých by sa to mohlo týkať, a nie je isté, z ktorých časti Ukrajiny prídu zlé správy o zásahu nepriateľského bezpilotného lietadla alebo rakety.“

Ukrajinská armáda uviedla, že zachytila ​​aj dve ruské riadené strely. Vo vyhlásení sa uvádza, že jedna balistická strela nebola zachytená, hoci nevysvetlilo, aké škody raketa spôsobila.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik