Problém s ilegálnymi migrantmi? Uhrík má riešenie
13 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Na pozadí diania s komunitami prisťahovalcov do Francúzska europoslanec Milan Uhrík (Republika) situáciu s ilegálnymi migrantmi prirovnáva k tomu, že nikto z nás si na noc nenechá dvere domu dokorán pre kohokoľvek.

Uhrík vo svojom vystúpení upozorňuje, že eurokomisári nechcú vidieť tragédiu, ktorá sa s ilegálnou migráciou valí na celú Európu. Navrhuje preto riešenie, v rámci ktorého budú hranice EÚ strážené a prevádzačské gangy zlikvidované. V konečnom dôsledku sa obáva toho, čo sa deje vo Francúzsku, kde podľa odborníka hrozí občianska vojna.

Tragédia EÚ

„Tvrdíte, že Európa musí posilniť záchranné operácie na mori, lebo imigrantom sa stala tragédia. Ale to, že nelegálna migrácia spôsobuje tragédiu celej Európe, to už vidieť nechcete, páni komisári,“ prihovára sa Milan Uhrík členom Európskej komisie.

Viaceré politické strany sú skeptické v otázke vstupu Turecka do EÚ
Viaceré politické strany nesúhlasia so vstupom Turecka do Európskej únie alebo sa k tomu stavajú skepticky. Majú pochybnosti, či sa krajine podarí splniť podmienky vstupu. Vyplýva to z ich vyjadrení pre TASR. SaS "V minulosti sa Turecku nedarilo... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Čo Európa potrebuje

„Európa potrebuje poslať policajtov a vojakov na hranice tak, aby už žiadni nelegálni migranti do Európy neprichádzali. Kto to kedy videl, aby mohol hranice štátu prekročiť nelegálne ktokoľvek. Kto z vás spáva doma s dverami na ulicu otvorenými dokorán?,“pýta sa Uhrík. Vzápätí nechápe, prečo by práve takto mali fungovať hranice štátov.

„Okamžite treba rozbiť prevádzačské gangy mafie a mimovládnych organizácií, ktoré robia migrantom „taxislužbu“ do Európy,“ konštatuje Uhrík a varuje pred osudom, aký stíha francúzske mestá.

Hrozba občianskej vojny vo Francúzsku

Jan Eichler expert z Ústavu medzinárodných vzťahov naznačil, že po smrti 17-ročného mladíka Nahela, ktorý utekal pred políciu, stojí Francúzsko na prahu občianskej vojny.

„Vo Francúzsku došlo k výbuchu veľkej špirály násilia na predmestiach všetkých veľkých francúzskych miest. Už to nie sú iba tie západné predmestia Paríža, ale je to naozaj vo všetkých mestách. Tie nepokoje sa potom prelievali do Grenoblu, do Lyonu, do Marseille, do množstva ostatných miest,“ upozornil Eichler s tým, že historicky sa problém datuje do začiatku druhej polovice minulého storočia, kedy vo Francúzsku chýbali muži – robotníci.

Lenže neprišli Juhoslovania...

„Prišla teda myšlienka pozvať do zeme ľudí z Alžírska, z Maroka, z Tuniska a z ďalších arabských krajín. Predpokladalo sa, že by tam zostali nejaký čas, že by nahradili chýbajúcich Francúzov na výrobných linkách v automobilkách, že by ich nahradili v stavebníctve, vo sfére služieb. Myslelo sa, že to bude niečo podobné, čo sa podarilo napríklad v prípade Chorvátov a ostatných Juhoslovanov tesne po vojnovom období, keď dostávali takzvané Titove pasy,“ pripomenul Eichler.

Odborník si neberie servítky: Francúzsku hrozí OBČIANSKA VOJNA!
Vo Francúzsku to už niekoľko dní vrie. Ján Eichler expert z Ústavu medzinárodných vzťahov naznačil, že po smrti 17-ročného mladíka Nahela, ktorý utekal pred políciu, stojí Francúzsko na prahu občianskej vojny. Občianskej vojny, v ktorej môžu na... Čítať ďalej
08 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik