Politológ: Oklamali nás! Čaputová sa vrátila s ho..m zadkom
13 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Priatelia, pred chvíľou som dopozeral tlačovú konferenciu Zuzany Čaputovej po návrate zo summitu NATO a musím vám povedať, že sa tu už pol hodiny váľame od smiechu, čo za nezmysly a hlúposti natárala," reaguje politológ Eduard Chmelár na tlačovú konferenciu prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá sa vrátila zo samitu Severoatlantickej aliancie vo Vilniuse.

"Takže Jarino Naď daroval celú našu protivzdušnú obranu, daroval celé naše vojenské letectvo inému štátu a všetkých oklamal, že za to dostaneme stámilióny eur z EÚ a moderné patrioty, ktoré si vraj budeme môcť odkúpiť," píše Chmelár na sociálnej sieti.

Výsledok podľa Chmelára je, že Európska únia nám odkázala, že nedostaneme ani cent a čo sa týka patriotov, najprv ich stiahli Holanďania, potom Američania a napokon Nemci.

"No a madame Vojany išla prosíkať našich spojencov do Vilniusu, aby vyriešili našu protivzdušnú obranu," vysvetľuje Chmelár.

Záver podľa Chmelára pre Slovensko je, že sa vrátila s holým zadkom, ale víťazoslávne zahlásila, že sme dosiahli úspech (sic!!!), že spojenci sa budú koordinovať a vyhodnocovať mieru aktuálneho rizika.

"Preložené do zrozumiteľnej reči, dostali sme veľké guľové, ale magisterka Čaputová mala ešte tú drzosť, že za túto očividnú sabotáž sa Jarovi Naďovi poďakovala!" Vysvetľuje politológ na sociálnej sieti.

"Oni si asi myslia, že tu všetci žerieme seno. Viete, čo si myslím? Že musia byť od strachu posraní až za ušami, keď si musia takouto primitívnou propagandou a la komunistický Azimut pripravovať alibi pre možné trestné stíhanie. Ale táto vlastizrada im nesmie prejsť," konštatuje Chmelár na sociálnej sieti.

VIDEO:

Prezidentka uviedla, že Samit NATO bol o ochrane slovenských záujmov

Samit Severoatlantickej aliancie vo Vilniuse bol pre prezidentku Zuzanu Čaputovú predovšetkým o ochrane slovenských záujmov na východnom krídle tejto organizácie. Vrcholná schôdzka podľa nej priniesla pre Slovensko "takú úroveň ochrany, akú sme doposiaľ pre našich občanov nikdy nemali", informovala TASR.

"Je to veľmi dôležité, pretože sme súčasťou skupiny krajín, ktoré nám poskytnú ochranu, keby to bolo potrebné," zdôraznila.

Tento samit podľa nej nebol rozhodovaním o členstve Ukrajiny v Aliancii, ale o zvýšení úrovne praktickej i politickej spolupráce, a to konkrétne vo formáte Rady NATO-Ukrajina. Ukrajina sa stane súčasťou NATO, keď o tom rozhodnú členské krajiny Aliancie a keď budú splnené podmienky - po skončení vojny na Ukrajine, podotkla Čaputová.

Ako dodala, účastníci samitu NATO schválili nové obranné plány

"Po dnešku bude jasnejšie, kto, kedy a akým spôsobom by nás pomohol chrániť pre prípad, že by naša bezpečnosť, územná celistvosť a integrita bola narušená," uviedla prezidentka SR.

Ďalej pripomenula, že Španielsko plánuje v rámci predsunutej prítomnosti a mandátu schváleného Národnou radou SR poslať na budúci rok na Slovensko svojich vojakov a nahradiť tak vo velení Českú republiku. Podľa Čaputovej je to dôležitá a dobrá správa, keďže by španielske jednotky boli v prípade ohrozenia SR na východnom krídle NATO hneď k dispozícii.

Slovensko podľa prezidentky na samite potvrdilo svoj záväzok investície dvoch percent HDP do obrany krajiny. "Myslím si, že v situácii, keď máme vojnu u suseda, je to absolútne logický krok a pomáha to našej obrane byť oveľa spôsobilejšou," dodala.

Jedným zo záverov samitu je podľa Čaputovej aj predvídateľná a koordinovaná protivzdušná obrana na východnom krídle NATO. Koordinovaná by mala byť z jedného bodu, teda zo strany NATO, keďže doteraz bola SR v tejto oblasti odkázaná na bilaterálne dohody, spresnila.

Z dvojstranných rokovaní, ktoré počas samitu absolvovala, vyzdvihla rokovanie s juhokórejským prezidentom Jun Sok-jolom, ktorého krajina je siedmym najvýznamnejším investorom na Slovensku. Spomenula tiež schôdzku s kanadským premiérom Justinom Trudeauom, s ktorým rokovala predovšetkým o spolupráci v oblasti nových technológií, zelenej tranzície či využívania obnoviteľných zdrojov energie.

Dag Daniš o Naďovom hulvátstve a o tom, ako máme veľké NIČ
"Keď Slovensko odovzdalo svoj raketový štít S-300 Ukrajine, minister Jaroslav Naď reagoval na kritikov ako hulvát. Nadával im do hlupákov. Chválil sa...," aj o tomto je komentár jedného z najčítanejších komentátorov Slovenska, Daga Daniša, pre... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik