Macron dostal poštou prst. ODREZANÝ A ZMRAZENÝ
13 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Francúzsky prezident Emmanuel Macron dostal nechutnú poštu. Ktosi mu poslal odrezaný prst, píše server nemeckého denníka Bild.

Macron si to ani nevšimol

Do oddelenia korešpondencie Elyzejského paláca dorazila podľa servera denníka Bild nechutná pošta. Zmrazený odseknutý prst. Policajtom sa údajne podarilo identifikovať osobu, ktorá prst poslala.

"Prst bol umiestnený v chladničke," prezrádza zdroj. "To okamžite iniciovalo príslušné núdzové postupy, aby sa dotknutej osobe mohli venovať kompetentné služby a podstúpiť lekárske vyšetrenie," pokračoval zdroj.

Sám Macron si nemal nič všimnúť. V tom čase bol už plne zamestnaný prípravami na samit NATO v litovskom Vilniuse. Francúzsko oslavuje svoj štátny sviatok zajtra, v piatok 14. júla,“ napísal server.

Komu prst patrí a kto ho poslal, Elyzejský palác nechcel odpovedať.

Quincy Institute: Kto chce najviac zbrojiť Ukrajinu? Nebudete prekvapení
V otvorenom liste podpísanom 46 "expertmi na zahraničnú politiku“ vyzývajúcom na ďalšie dodávky zbraní na Ukrajinu uverejnenom v POLITICO sa nezmieňujú väzby takmer polovice signatárov na obranný priemysel. Politico taktiež ignoruje konflikty... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Kokaín v Bielom dome

Pred pár dňami dorazila podozrivá zásielka aj do Bieleho domu. Išlo o kokaín. Podľa NBC News bola droga nájdená vo vstupnom priestore medzi foyerom a vstupnou halou nižšieho poschodia. Vchod je blízko miesta, kde parkujú niektoré vozidlá, ako napríklad limuzína alebo SUV viceprezidenta. Nachádza sa o jedno poschodie pod hlavnými kanceláriami v západnom krídle a na rovnakom poschodí ako situačná miestnosť a jedálenský kút.

Tlačová hovorkyňa Karine Jean-Pierre odmietla odpovedať, keď bola na brífingu opýtaná, o ktorý z dvoch vchodov do Západného krídla sa jedná, s tým, že to nechá na tajnej službe.

Biely dom / TASR

Policajti našli kokaín počas bežnej hliadky, uviedol predstaviteľ tajnej služby. Látka bola v laboratóriu pozitívne testovaná na kokaín.

Prezident Joe Biden a jeho rodina boli v čase, keď policajti objavili kokaín, v Camp Davide v Marylande, nie v Bielom dome.

Vojnový plameň sa stále viac rozhára?
NATO schválilo plán na presun 100 tisíc vojakov do Poľska, ak to bude potrebné. Poľský prezident Duda: v prípade útoku NATO presunie do krajiny 100 000 vojakov. Ak to bude treba! Poľský prezident Andrzej Duda vyhlásil, že NATO prijalo na... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme